Blog: Wat zit in jouw pensioenregeling?

30 maart 2021 | Blog

Als je bij HEINEKEN werkt, bouw je in principe pensioen op bij ons, het Heineken Pensioenfonds. Dat is opgenomen in de CAO. Wij leggen je in deze en de komende blogs uit wat je pensioenregeling inhoudt.

Oudedagspensioen
Om later te kunnen stoppen met werken en toch een hoger inkomen te kunnen genieten dan alleen je AOW, bouw je oudedagspensioen op. Je kunt het opbouwen van oudedagspensioen ook zien als het vullen van een spaarpot die je in de jaren vanaf je pensionering gebruikt. Het opbouwen van pensioen in een pensioenfonds vangt onzekerheden op ten aanzien van bijvoorbeeld een langere levensduur dan gemiddeld of het risico van slecht beleggingsresultaat. De risico’s worden onderling gedeeld met je collega’s, zodat wanneer risico’s je raken, het effect beperkt zal zijn. Lees meer over je oudedagspensioen.

Partner- en wezenpensioen
Naast het oudedagspensioen bouw je ook pensioen op voor je nabestaanden. Jouw partner en kinderen ontvangen een partner- en wezenpensioen als jij komt te overlijden. Iedereen bouwt partnerpensioen op, ook als je geen partner hebt. Als je bij pensionering geen partner hebt dan wordt het opgebouwde partnerpensioen vanzelf uitgeruild naar een hoger oudedagspensioen. Lees meer over je partnerpensioen en wezenpensioen.

Als je gaat trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaat, dan krijgen wij hiervan automatisch bericht. Als je gaat samenwonen dan horen wij dit niet automatisch. Je zult zelf je partner aan moeten melden bij ons. In een andere blog leggen we je uit, wat je als samenwonende moet doen om partnerpensioen te kunnen krijgen. Lees de blog.

Gerelateerde berichten

In gesprek met: Nicolaas Groot, bestuurslid Heineken Pensioenfonds

28 maart 2024

Ieder kwartaal gaan we in gesprek over pensioen. Inspirerende gesprekken waarvan we hopen dat die je motiveren eens naar jouw pensioen te kijken.

Blog: Nieuw logo

21 maart 2024

Komende jaren gaat het pensioenstelsel in Nederland veranderen om pensioen beter te laten aansluiten aan de huidige behoeften. Ook wij vernieuwen om jullie nog beter van dienst te zijn.

Blog: Organen van het Pensioenfonds

28 september 2023

Het Heineken Pensioenfonds heeft drie verschillende organen. Wij kunnen ons voorstellen dat je je afvraagt wat de taken van deze organen zijn en hoe jouw belangen door deze organen worden vertegenwoordigd. In deze blog geven wij jou daar meer informatie over.