Blog: Wat zit in jouw pensioenregeling?

30 maart 2021 | Blog

Als je bij HEINEKEN werkt, bouw je in principe pensioen op bij ons, het Heineken Pensioenfonds. Dat is opgenomen in de CAO. Wij leggen je in deze en de komende blogs uit wat je pensioenregeling inhoudt.

Oudedagspensioen
Om later te kunnen stoppen met werken en toch een hoger inkomen te kunnen genieten dan alleen je AOW, bouw je oudedagspensioen op. Je kunt het opbouwen van oudedagspensioen ook zien als het vullen van een spaarpot die je in de jaren vanaf je pensionering gebruikt. Het opbouwen van pensioen in een pensioenfonds vangt onzekerheden op ten aanzien van bijvoorbeeld een langere levensduur dan gemiddeld of het risico van slecht beleggingsresultaat. De risico’s worden onderling gedeeld met je collega’s, zodat wanneer risico’s je raken, het effect beperkt zal zijn. Lees meer over je oudedagspensioen.

Partner- en wezenpensioen
Naast het oudedagspensioen bouw je ook pensioen op voor je nabestaanden. Jouw partner en kinderen ontvangen een partner- en wezenpensioen als jij komt te overlijden. Iedereen bouwt partnerpensioen op, ook als je geen partner hebt. Als je bij pensionering geen partner hebt dan wordt het opgebouwde partnerpensioen vanzelf uitgeruild naar een hoger oudedagspensioen. Lees meer over je partnerpensioen en wezenpensioen.

Als je gaat trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaat, dan krijgen wij hiervan automatisch bericht. Als je gaat samenwonen dan horen wij dit niet automatisch. Je zult zelf je partner aan moeten melden bij ons. In een andere blog leggen we je uit, wat je als samenwonende moet doen om partnerpensioen te kunnen krijgen. Lees de blog.

Gerelateerde berichten

Blog: vacatures Verantwoordingsorgaan

31 maart 2023

Het Verantwoordingsorgaan bestaat uit vertegenwoordigers van werknemers, werkgever en gepensioneerden. In het Verantwoordingsorgaan zijn er momenteel vacatures. Wil je hierover meer weten, lees dan onze blog.

Verhoging pensioenen met 14,33%

22 december 2022

Het bestuur heeft besloten de pensioenen per 1 januari 2023 te verhogen met 14,33%. Dit percentage is gelijk aan de de stijging van consumentenprijzen. Dit is de maximale toeslag die wij kunnen verlenen.

Blog: Pensioenopbouw tijdens verlof

27 september 2022

Tijdens je dienstverband kun je verschillende soorten verlof opnemen. Denk hierbij o.a. aan vakantie, zwangerschaps- en geboorteverlof, ouderschapsverlof of een sabbatical. Maar hoe zit het dan met jouw pensioenopbouw? Lees hierover meer in deze blog.