Blog: Wat zit in jouw pensioenregeling?

30 maart 2021 | Blog

Als je bij HEINEKEN werkt, bouw je in principe pensioen op bij ons, het Heineken Pensioenfonds. Dat is opgenomen in de CAO. Wij leggen je in deze en de komende blogs uit wat je pensioenregeling inhoudt.

Oudedagspensioen
Om later te kunnen stoppen met werken en toch een hoger inkomen te kunnen genieten dan alleen je AOW, bouw je oudedagspensioen op. Je kunt het opbouwen van oudedagspensioen ook zien als het vullen van een spaarpot die je in de jaren vanaf je pensionering gebruikt. Het opbouwen van pensioen in een pensioenfonds vangt onzekerheden op ten aanzien van bijvoorbeeld een langere levensduur dan gemiddeld of het risico van slecht beleggingsresultaat. De risico’s worden onderling gedeeld met je collega’s, zodat wanneer risico’s je raken, het effect beperkt zal zijn. Lees meer over je oudedagspensioen.

Partner- en wezenpensioen
Naast het oudedagspensioen bouw je ook pensioen op voor je nabestaanden. Jouw partner en kinderen ontvangen een partner- en wezenpensioen als jij komt te overlijden. Iedereen bouwt partnerpensioen op, ook als je geen partner hebt. Als je bij pensionering geen partner hebt dan wordt het opgebouwde partnerpensioen vanzelf uitgeruild naar een hoger oudedagspensioen. Lees meer over je partnerpensioen en wezenpensioen.

Als je gaat trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaat, dan krijgen wij hiervan automatisch bericht. Als je gaat samenwonen dan horen wij dit niet automatisch. Je zult zelf je partner aan moeten melden bij ons. In een andere blog leggen we je uit, wat je als samenwonende moet doen om partnerpensioen te kunnen krijgen. Lees de blog.

Gerelateerde berichten

Blog: Organen van het Pensioenfonds

28 september 2023

Het Heineken Pensioenfonds heeft drie verschillende organen. Wij kunnen ons voorstellen dat je je afvraagt wat de taken van deze organen zijn en hoe jouw belangen door deze organen worden vertegenwoordigd. In deze blog geven wij jou daar meer informatie over.

Blog: Heineken Pensioenfonds Jaaroverzicht 2022

17 juli 2023

De eerste helft van 2023 is voorbij en de zomerperiode staat voor de deur. Voordat je welverdiende vakantie begint, willen we graag ons Jaaroverzicht 2022 bij je onder de aandacht brengen. In het Jaaroverzicht 2022 vind je de belangrijkste feiten en cijfers van ons, het Heineken Pensioenfonds, van afgelopen jaar. De moeite waard om even te bekijken!

Blog: vacatures Verantwoordingsorgaan

31 maart 2023

Het Verantwoordingsorgaan bestaat uit vertegenwoordigers van werknemers, werkgever en gepensioneerden. In het Verantwoordingsorgaan zijn er momenteel vacatures. Wil je hierover meer weten, lees dan onze blog.