Waardeoverdracht

Als je bij Heineken in dienst treedt

Als je bij Heineken in dienst treedt dan kun je jouw opgebouwde pensioen bij een andere pensioenuitvoerder meenemen naar het Heineken Pensioenfonds. We noemen dat waardeoverdracht.

Je kunt een waardeoverdracht aanvragen met het formulier Verzoek om waardeoverdracht formulier. Als je meerdere vorige werkgevers hebt, gebruik dan per werkgever een formulier. Formulieren kun je sturen aan pensioenfonds@heineken.nl. Het Heineken Pensioenfonds neemt dan contact op met jouw vorige pensioenuitvoerder(s). Je krijgt van het Heineken Pensioenfonds een opgave van het pensioen dat je krijgt in ruil voor overdracht van het pensioen dat je hebt opgebouwd bij je vorige werkgever. Je kunt aangeven of je daarmee akkoord gaat en daarna wordt de overdracht verwerkt. Na verwerking van de waardeoverdracht krijg je een nieuwe opgave van jouw pensioenrechten inclusief de overgedragen rechten. Houd rekening met een doorlooptijd van ongeveer zes maanden voor een waardeoverdracht.

Als je bij Heineken uit dienst treedt

Ga je uit dienst bij Heineken en ga je daardoor naar een andere pensioenregeling? De hoogte van jouw opgebouwde pensioen per jaar bepaalt wat er met jouw pensioen gebeurt.

Als je meer dan € 592,51 per jaar (2024) hebt opgebouwd dan beslis je zelf of je jouw pensioen meeneemt. Deze waardeoverdracht moet je regelen bij de pensioenuitvoerder van jouw nieuwe werkgever. Laat je hier vooraf goed over informeren. Of waardeoverdracht een goede keuze is, hangt onder andere af van de financiële situatie van jouw huidige en van jouw nieuwe pensioenuitvoerder. Als je besluit geen waardeoverdracht aan te vragen, dan blijft jouw pensioen staan bij het Heineken Pensioenfonds en wordt het te zijner tijd aan jou uitbetaald. Je betaalt geen premie meer aan het Heineken Pensioenfonds en gaat verder met pensioen opbouwen in de regeling van jouw nieuwe werkgever.

Wil je hulp bij het maken van jouw keuze? Wij helpen je graag door de belangrijkste aandachtspunten bij waardeoverdracht met je door te nemen. Je kunt daarvoor contact met ons opnemen.

Als je minder dan € 592,51 per jaar, maar meer dan € 2,- per jaar hebt opgebouwd dan zorgt het Heineken Pensioenfonds er automatisch voor dat jouw pensioen meegaat naar jouw nieuwe pensioenuitvoerder. Het Heineken Pensioenfonds checkt daarom jaarlijks bij het pensioenregister of je pensioen opbouwt bij een nieuwe pensioenuitvoerder. Heb je geen nieuwe pensioenuitvoerder dan blijft jouw pensioen bij het Heineken Pensioenfonds. Is jouw opgebouwde pensioen lager dan €2,- per jaar, dan krijg je dat pensioen niet. Dat is wettelijk zo bepaald.