Welke keuzes heb je zelf?

Waardeoverdracht
Verander je van baan? Je kunt jouw eerder opgebouwde pensioen meenemen naar jouw nieuwe pensioenuitvoerder.
Lees meer

Pensioen vergelijken
Wil je jouw pensioenregeling vergelijken? Klik door naar de Pensioenvergelijker.

Aanvullende pensioenregelingen

  • Wil je iets extra’s regelen voor jouw partner voor het geval je komt te overlijden? Overweeg de aanvullende partnerpensioenregeling af te sluiten bij het Heineken Pensioenfonds.
    Lees meer
  • Wil je iets extra’s regelen voor wanneer je volledig arbeidsongeschikt wordt? Overweeg de aanvullende arbeidsongeschiktheidspensioenregeling af te sluiten bij het Heineken Pensioenfonds. Let op: deze regeling wordt per 1 januari 2024 niet meer aangeboden aan nieuwe deelnemers van het Heineken Pensioenfonds. Huidige deelnemers kunnen hun vrijwillige regeling voortzetten bij het Heineken Pensioenfonds.
    Lees meer

Oudedagspensioen ruilen voor extra partnerpensioen

Wil je een deel van jouw oudedagspensioen omruilen voor partnerpensioen voor jouw partner? Dat kan op het moment dat je uit dienst gaat of op het moment dat je met pensioen gaat.

Lees meer

Partnerpensioen ruilen voor extra oudedagspensioen

Wil je het partnerpensioen, of een deel daarvan, omruilen voor oudedagspensioen voor jezelf? Dat kan op het moment dat je met pensioen gaat.

Lees meer

Eerder stoppen met werken

De leeftijd waarop je standaard met pensioen gaat, is 68 jaar. Maar je kunt ook eerder met pensioen. Dat moet je dan ruim van tevoren aan ons doorgeven.

Lees meer

Variëren in de hoogte van jouw pensioenuitkering

Wil je beginnen met een hoger pensioen? Dat kan op het moment dat je met pensioen gaat. Dit betekent wel dat je later een lagere pensioenuitkering ontvangt.

Lees meer

Deeltijdpensioen

Wil je jouw pensioen gedeeltelijk (vervroegd) in laten gaan? Dat kan indien je dit drie maanden voor de ingangsdatum van het deeltijdpensioen aan het fonds kenbaar maakt en in overleg met de werkgever.

Lees meer

Keuze

Wil je alle keuzemogelijkheden zien? Alle overige keuzes bij persoonlijke gebeurtenissen (bijvoorbeeld ontslag en pensionering) vind je in laag 2 van de Pensioen 1-2-3.