Wijzigingen arbeidsongeschiktheidsregelingen per 1 januari 2024

17 juli 2023 | Nieuws

Uitvoering Heineken Invaliditeitsregeling van Heineken Pensioenfonds naar Achmea per 1-1-2024
Per 1 januari 2024 wijzigt de uitvoering van de Heineken Invaliditeitsregeling (HIR). De uitvoering van de HIR wordt momenteel gedaan door het Heineken Pensioenfonds. Het is efficiënter om alles bij Achmea onder te brengen, aangezien zij de arbeidsongeschiktheidsregeling voor gedeeltelijk arbeidsongeschikten al uitvoeren.

Stopzetten vrijwillige arbeidsongeschiktheidspensioen
Per 1 januari 2024 stopt HEINEKEN met het aanbieden van een vrijwillig aanvullend arbeidsongeschiktheidspensioen aan nieuwe deelnemers, omdat het aantal nieuwe deelnemers bijna tot nul is gereduceerd en het aantal actieve deelnemers bij het Heineken Pensioenfonds jaarlijks terugloopt. Huidige actieve deelnemers  die bij het Heineken Pensioenfonds voor de HIR hebben gekozen, hebben de mogelijkheid om deze vrijwillige deelneming bij het Heineken Pensioenfonds voort te zetten.

Gerelateerde berichten

Compleet verantwoordingsorgaan

28 september 2023

De vacatures in het verantwoordingsorgaan zijn op dit moment vervuld.

Verkiezingen verantwoordingsorgaan van het Heineken Pensioenfonds

7 september 2023

Het Heineken Pensioenfonds heeft een Verantwoordingsorgaan (VO). Het VO neemt onder andere verantwoording af van het bestuur van het Heineken Pensioenfonds over het beleid en de wijze waarop dat is uitgevoerd. Klik hier om te zien wie er op dit moment in het verantwoordingsorgaan zitten.

Uitkomsten onderzoek naar risico en jouw pensioen

17 juli 2023

In maart heeft het Heineken Pensioenfonds je uitgenodigd om mee te doen aan het onderzoek naar hoeveel risico je wilt lopen met je pensioen. We vinden het belangrijk om te weten hoe onze (gewezen) deelnemers en gepensioneerden aankijken tegen de opbrengsten en risico’s van beleggen. Met dit onderzoek hebben we daar een goed beeld van gekregen.