Vraag: kun je het best via je werkgever pensioen opbouwen?

7 november 2023 | Nieuws

Antwoord: Dat is waar. Net als bij veel andere organisaties, is pensioen bij Heineken een arbeidsvoorwaarde. Dat betekent dat in de CAO is geregeld dat jij bij het Heineken Pensioenfonds pensioen opbouwt.

Jij betaalt 1/3e deel van de pensioenpremie. De werkgever betaalt meer, namelijk 2/3e deel. Als je eigen baas bent of je pensioen zelf regelt, mis je de bijdrage van de werkgever. En dan is er nog een rol voor het pensioenfonds: Wij beleggen dit geld, waardoor het groeit. We zijn elke dag bezig met beleggen en we doen dit voor veel mensen tegelijk. Dat levert goede resultaten op: je krijgt (straks) flink meer pensioen dan je hebt ingelegd.

Goed om te weten: Je hebt verschillende keuzes voor jouw pensioen. Je kiest bijvoorbeeld zelf wanneer je met pensioen wilt. Zo kun je eerder stoppen met werken dan de reguliere pensioendatum. Als je eerder stopt met werken, bouw je korter pensioen op. En dat betekent een lager pensioen.

Bekijk alle keuzes op onze website. Heb je vragen over de pensioenregeling of over jouw pensioen(planning)? Neem contact met ons op via pensioenfonds@heineken.nl of 085 000 72 45. We helpen je graag.

Bekijk hier de hele video:

Gerelateerde berichten

Onderdelen Heineken pensioenregeling

20 november 2023

Tijdens de Pensioen3daagse (7, 8 en 9 november 2023) hebben we de Heineken pensioenregeling toegelicht in meerdere webinars (Nederlands en Engels). Hier kun je de webinars terugkijken en de presentatie downloaden.

Vraag: Krijg je minder pensioen dan je inlegt?

7 november 2023

Antwoord: Veel jongeren denken dat dit klopt, maar dat is niet zo. Mensen die nu met pensioen gaan, ontvangen gemiddeld twee tot drie keer meer pensioen dan ze samen met de werkgever hebben ingelegd.

Vraag: kun je het best via je werkgever pensioen opbouwen?

7 november 2023

Antwoord: Dat is waar. Net als bij veel andere organisaties, is pensioen bij Heineken een arbeidsvoorwaarde. Dat betekent dat in de CAO is geregeld dat jij bij het Heineken Pensioenfonds pensioen opbouwt. Jij betaalt 1/3e deel van de pensioenpremie. De werkgever betaalt meer, namelijk 2/3e deel. Als je eigen baas bent of je pensioen zelf regelt, mis je de bijdrage van de werkgever. En dan is er nog een rol voor het pensioenfonds: Wij beleggen dit geld, waardoor het groeit. We zijn elke dag bezig met beleggen en we doen dit voor veel mensen tegelijk. Dat levert goede resultaten op: je krijgt (straks) flink meer pensioen dan je hebt ingelegd. Goed om te weten: Je hebt verschillende keuzes voor jouw pensioen. Je kiest bijvoorbeeld zelf wanneer je met pensioen wilt. Zo kun je eerder stoppen met werken dan de reguliere pensioendatum. Als je eerder stopt met werken, bouw je korter pensioen op. En dat betekent een lager pensioen. Bekijk alle keuzes op onze website. Heb je vragen over de pensioenregeling of over jouw pensioen(planning)? Neem contact met ons op via pensioenfonds@heineken.nl of 085 000 72 45. We helpen je graag. Bekijk hier de hele video: