Vraag: kun je het best via je werkgever pensioen opbouwen?

7 november 2023 | Nieuws

Antwoord: Dat is waar. Net als bij veel andere organisaties, is pensioen bij Heineken een arbeidsvoorwaarde. Dat betekent dat in de CAO is geregeld dat jij bij het Heineken Pensioenfonds pensioen opbouwt.

Jij betaalt 1/3e deel van de pensioenpremie. De werkgever betaalt meer, namelijk 2/3e deel. Als je eigen baas bent of je pensioen zelf regelt, mis je de bijdrage van de werkgever. En dan is er nog een rol voor het pensioenfonds: Wij beleggen dit geld, waardoor het groeit. We zijn elke dag bezig met beleggen en we doen dit voor veel mensen tegelijk. Dat levert goede resultaten op: je krijgt (straks) flink meer pensioen dan je hebt ingelegd.

Goed om te weten: Je hebt verschillende keuzes voor jouw pensioen. Je kiest bijvoorbeeld zelf wanneer je met pensioen wilt. Zo kun je eerder stoppen met werken dan de reguliere pensioendatum. Als je eerder stopt met werken, bouw je korter pensioen op. En dat betekent een lager pensioen.

Bekijk alle keuzes op onze website. Heb je vragen over de pensioenregeling of over jouw pensioen(planning)? Neem contact met ons op via pensioenfonds@heineken.nl of 085 000 72 45. We helpen je graag.

Bekijk hier de hele video:

Gerelateerde berichten

Pensioenregeling in het nieuwe pensioenstelsel: ouderdomspensioen

28 maart 2024

Sociale partners (de werkgevers- en werknemersvertegenwoordiging) willen kiezen voor de solidaire pensioenregeling. Hierin worden mee- en tegenvallers samen opgevangen en wordt er collectief belegd. Daardoor zullen de pensioenen stabiel zijn. Komende maanden leggen we de nieuwe pensioenregeling in kleine stukjes aan je uit. We beginnen met het ouderdomspensioen. Dat is het pensioen dat je ontvangt als je stopt met werken.

Gevolgen verkoop Vrumona voor pensioen en PUM

6 februari 2024

Sinds 29 september 2023 is Vrumona geen onderdeel meer van HEINEKEN. De verkoop van Vrumona heeft een aantal gevolgen.

Veelgestelde vragen niet verhogen pensioenen per 1-1-2024

15 januari 2024

Naar aanleiding van het bericht dat de pensioenen per 1 januari 2024 niet worden verhoogd, zijn een aantal vragen gesteld. In dit bericht geven we antwoord op de veelgestelde vragen.