Vraag: Krijg je minder pensioen dan je inlegt?

7 november 2023 | Nieuws

Antwoord: Veel jongeren denken dat dit klopt, maar dat is niet zo. Mensen die nu met pensioen gaan, ontvangen gemiddeld twee tot drie keer meer pensioen dan ze samen met de werkgever hebben ingelegd. Wij beleggen dit geld, waardoor het groeit. We zijn elke dag bezig met beleggen en we doen dit voor veel mensen tegelijk. Dat levert goede resultaten op: je krijgt (straks) flink meer pensioen dan je hebt ingelegd.

Weet jij wanneer je in actie moet komen voor jouw pensioen? Hier vind je alle belangrijke momenten op een rij.

Ben je benieuwd naar je totale pensioen? Kijk op www.mijnpensioenoverzicht.nl voor jouw persoonlijke pensioenoverzicht. Log in met DigiD.

En bekijk hier de hele video:

Gerelateerde berichten

Onderdelen Heineken pensioenregeling

20 november 2023

Tijdens de Pensioen3daagse (7, 8 en 9 november 2023) hebben we de Heineken pensioenregeling toegelicht in meerdere webinars (Nederlands en Engels). Hier kun je de webinars terugkijken en de presentatie downloaden.

Vraag: Krijg je minder pensioen dan je inlegt?

7 november 2023

Antwoord: Veel jongeren denken dat dit klopt, maar dat is niet zo. Mensen die nu met pensioen gaan, ontvangen gemiddeld twee tot drie keer meer pensioen dan ze samen met de werkgever hebben ingelegd. Wij beleggen dit geld, waardoor het groeit. We zijn elke dag bezig met beleggen en we doen dit voor veel mensen tegelijk. Dat levert goede resultaten op: je krijgt (straks) flink meer pensioen dan je hebt ingelegd. Weet jij wanneer je in actie moet komen voor jouw pensioen? Hier vind je alle belangrijke momenten op een rij. Ben je benieuwd naar je totale pensioen? Kijk op www.mijnpensioenoverzicht.nl voor jouw persoonlijke pensioenoverzicht. Log in met DigiD. En bekijk hier de hele video:

Vraag: kun je het best via je werkgever pensioen opbouwen?

7 november 2023

Antwoord: Dat is waar. Net als bij veel andere organisaties, is pensioen bij Heineken een arbeidsvoorwaarde. Dat betekent dat in de CAO is geregeld dat jij bij het Heineken Pensioenfonds pensioen opbouwt.