Pensioencommunicatie: digitaal en duurzaam

28 februari 2022 | Blog

Het Heineken Pensioenfonds wil zo veel mogelijk digitaal communiceren. Dat is niet alleen goedkoper en directer dan op papier, maar het beperkt ook onnodig gebruik van grondstoffen.

Berichtenbox
Wij versturen onze belangrijkste brieven, zoals het jaarlijkse (uniforme) pensioenoverzicht en de premie- en toeslagbrief, via de Berichtenbox van MijnOverheid.nl. Pensioenfondsen mogen hier gebruik van maken voor hun wettelijk verplichte communicatie. Krijg jij nog geen communicatie van ons via de Berichtenbox? Maak op MijnOverheid.nl een account aan met je DigiD en/of voeg het Heineken Pensioenfonds toe als instelling die jou via de Berichtenbox mag benaderen.

Communicatie via Workplace en per e-mail
Wij communiceren met HEINEKEN medewerkers ook op Workplace en per e-mail. Hiervoor gebruiken wij het HEINEKEN e-mailadres. Wanneer je uit dienst of met pensioen gaat, dan heb je geen HEINEKEN e-mailadres meer, maar blijven we natuurlijk wel graag met je per e-mail in contact. Meld je daarom als je uit dienst of met pensioen gaat met je eigen emailadres aan op ons contactformulier voor digitale communicatie.

Bundelen communicatie
Het HPF vindt duurzaamheid belangrijk. Waar digitale verzending niet goed mogelijk is, proberen we onze communicatie zo veel mogelijk te bundelen. Zo hebben wij de jaaropgave en het pensioenoverzicht voor pensioengerechtigden dit jaar gezamenlijk verzonden. We hopen aan de ene kant door het beperken van het aantal momenten van communicatie de impact van de brieven te vergroten. Maar zo besparen we ook kosten en leggen we minder beslag op grondstoffen. We gebruiken natuurlijk milieuvriendelijke enveloppen.

Gerelateerde berichten

In gesprek met: Rob Robbers, lid verantwoordingsorgaan Heineken Pensioenfonds

18 juli 2024

Ieder kwartaal gaan we in gesprek over pensioen. Inspirerende gesprekken waarvan we hopen dat die je motiveren eens naar jouw pensioen te kijken. Dit keer gaan we in gesprek met Rob Robbers. In het dagelijks leven is Rob Category Specialist. Sinds september 2023 is Rob één van de leden van het verantwoordingsorgaan van het Heineken Pensioenfonds.

In gesprek met: Nicolaas Groot, bestuurslid Heineken Pensioenfonds

28 maart 2024

Ieder kwartaal gaan we in gesprek over pensioen. Inspirerende gesprekken waarvan we hopen dat die je motiveren eens naar jouw pensioen te kijken.

Blog: Nieuw logo

21 maart 2024

Komende jaren gaat het pensioenstelsel in Nederland veranderen om pensioen beter te laten aansluiten aan de huidige behoeften. Ook wij vernieuwen om jullie nog beter van dienst te zijn.