Pensioencommunicatie: digitaal en duurzaam

28 februari 2022 | Blog

Het Heineken Pensioenfonds wil zo veel mogelijk digitaal communiceren. Dat is niet alleen goedkoper en directer dan op papier, maar het beperkt ook onnodig gebruik van grondstoffen.

Berichtenbox
Wij versturen onze belangrijkste brieven, zoals het jaarlijkse (uniforme) pensioenoverzicht en de premie- en toeslagbrief, via de Berichtenbox van MijnOverheid.nl. Pensioenfondsen mogen hier gebruik van maken voor hun wettelijk verplichte communicatie. Krijg jij nog geen communicatie van ons via de Berichtenbox? Maak op MijnOverheid.nl een account aan met je DigiD en/of voeg het Heineken Pensioenfonds toe als instelling die jou via de Berichtenbox mag benaderen.

Communicatie via Workplace en per e-mail
Wij communiceren met HEINEKEN medewerkers ook op Workplace en per e-mail. Hiervoor gebruiken wij het HEINEKEN e-mailadres. Wanneer je uit dienst of met pensioen gaat, dan heb je geen HEINEKEN e-mailadres meer, maar blijven we natuurlijk wel graag met je per e-mail in contact. Meld je daarom als je uit dienst of met pensioen gaat met je eigen emailadres aan op ons contactformulier voor digitale communicatie.

Bundelen communicatie
Het HPF vindt duurzaamheid belangrijk. Waar digitale verzending niet goed mogelijk is, proberen we onze communicatie zo veel mogelijk te bundelen. Zo hebben wij de jaaropgave en het pensioenoverzicht voor pensioengerechtigden dit jaar gezamenlijk verzonden. We hopen aan de ene kant door het beperken van het aantal momenten van communicatie de impact van de brieven te vergroten. Maar zo besparen we ook kosten en leggen we minder beslag op grondstoffen. We gebruiken natuurlijk milieuvriendelijke enveloppen.

Gerelateerde berichten

Blog: Organen van het Pensioenfonds

28 september 2023

Het Heineken Pensioenfonds heeft drie verschillende organen. Wij kunnen ons voorstellen dat je je afvraagt wat de taken van deze organen zijn en hoe jouw belangen door deze organen worden vertegenwoordigd. In deze blog geven wij jou daar meer informatie over.

Blog: Heineken Pensioenfonds Jaaroverzicht 2022

17 juli 2023

De eerste helft van 2023 is voorbij en de zomerperiode staat voor de deur. Voordat je welverdiende vakantie begint, willen we graag ons Jaaroverzicht 2022 bij je onder de aandacht brengen. In het Jaaroverzicht 2022 vind je de belangrijkste feiten en cijfers van ons, het Heineken Pensioenfonds, van afgelopen jaar. De moeite waard om even te bekijken!

Blog: vacatures Verantwoordingsorgaan

31 maart 2023

Het Verantwoordingsorgaan bestaat uit vertegenwoordigers van werknemers, werkgever en gepensioneerden. In het Verantwoordingsorgaan zijn er momenteel vacatures. Wil je hierover meer weten, lees dan onze blog.