Onderdelen Heineken pensioenregeling

20 november 2023 | Nieuws

Tijdens de Pensioen3daagse (7, 8 en 9 november 2023) hebben we de Heineken pensioenregeling toegelicht in meerdere webinars (Nederlands en Engels). Hier kun je de webinars terugkijken en de presentatie downloaden.

In het webinar vertelden we onder andere:

  • Hoe de pensioenregeling van Heineken eruit ziet: pensioen, partnerpensioen, wezenpensioen, vrijwillig aanvullend partnerpensioen.
  • De keuzemogelijkheden die je hebt op het moment dat je met pensioen wilt.
  • Waar je meer informatie over jouw pensioen vindt: gebruik de pensioenplanner OpKoers en kijk op mijnpensioenoverzicht.nl (log in met DigiD).
  • Tot slot blikten we kort vooruit naar de nieuwe pensioenregeling.

Gerelateerde berichten

Onderdelen Heineken pensioenregeling

20 november 2023

Tijdens de Pensioen3daagse (7, 8 en 9 november 2023) hebben we de Heineken pensioenregeling toegelicht in meerdere webinars (Nederlands en Engels). Hier kun je de webinars terugkijken en de presentatie downloaden. In het webinar vertelden we onder andere: Hoe de pensioenregeling van Heineken eruit ziet: pensioen, partnerpensioen, wezenpensioen, vrijwillig aanvullend partnerpensioen. De keuzemogelijkheden die je hebt op het moment dat je met pensioen wilt. Waar je meer informatie over jouw pensioen vindt: gebruik de pensioenplanner OpKoers en kijk op mijnpensioenoverzicht.nl (log in met DigiD). Tot slot blikten we kort vooruit naar de nieuwe pensioenregeling.

Vraag: Krijg je minder pensioen dan je inlegt?

7 november 2023

Antwoord: Veel jongeren denken dat dit klopt, maar dat is niet zo. Mensen die nu met pensioen gaan, ontvangen gemiddeld twee tot drie keer meer pensioen dan ze samen met de werkgever hebben ingelegd.

Vraag: kun je het best via je werkgever pensioen opbouwen?

7 november 2023

Antwoord: Dat is waar. Net als bij veel andere organisaties, is pensioen bij Heineken een arbeidsvoorwaarde. Dat betekent dat in de CAO is geregeld dat jij bij het Heineken Pensioenfonds pensioen opbouwt.