Nederland krijgt een nieuw pensioenstelsel: Eerste Kamer stemt voor nieuwe pensioenwet

1 juni 2023 | Nieuws

Op dinsdag 30 mei 2023 heeft een meerderheid van de Eerste Kamer voor de Wet Toekomst pensioenen gestemd. Dit betekent dat er nu definitief een nieuw pensioenstelsel komt en dat de pensioenregeling van HEINEKEN in de komende jaren gaat veranderen.

Pensioenfondsen krijgen vanaf 1 juli 2023 tijd om zich voor te bereiden op het nieuwe stelsel. Uiterlijk 1 januari 2028 moeten alle pensioenfondsen overgestapt zijn.

Hoe nu verder
Als Heineken Pensioenfonds streven we ernaar om op 1 januari 2026 over te stappen naar het nieuwe pensioenstelsel. De werkgever, vakbonden en het Heineken Pensioenfonds zijn al begonnen met de voorbereidingen.

We houden je via onze website op de hoogte van de stappen die we zetten naar het nieuwe pensioenstelsel. Je leest in dit nieuwsbericht waarom er eigenlijk een nieuw pensioenstelsel komt, wat hetzelfde blijft en wat er verandert.

Gerelateerde berichten

Compleet verantwoordingsorgaan

28 september 2023

De vacatures in het verantwoordingsorgaan zijn op dit moment vervuld.

Verkiezingen verantwoordingsorgaan van het Heineken Pensioenfonds

7 september 2023

Het Heineken Pensioenfonds heeft een Verantwoordingsorgaan (VO). Het VO neemt onder andere verantwoording af van het bestuur van het Heineken Pensioenfonds over het beleid en de wijze waarop dat is uitgevoerd. Klik hier om te zien wie er op dit moment in het verantwoordingsorgaan zitten.

Uitkomsten onderzoek naar risico en jouw pensioen

17 juli 2023

In maart heeft het Heineken Pensioenfonds je uitgenodigd om mee te doen aan het onderzoek naar hoeveel risico je wilt lopen met je pensioen. We vinden het belangrijk om te weten hoe onze (gewezen) deelnemers en gepensioneerden aankijken tegen de opbrengsten en risico’s van beleggen. Met dit onderzoek hebben we daar een goed beeld van gekregen.