Nederland krijgt een nieuw pensioenstelsel: Eerste Kamer stemt voor nieuwe pensioenwet

1 juni 2023 | Nieuws

Op dinsdag 30 mei 2023 heeft een meerderheid van de Eerste Kamer voor de Wet Toekomst pensioenen gestemd. Dit betekent dat er nu definitief een nieuw pensioenstelsel komt en dat de pensioenregeling van HEINEKEN in de komende jaren gaat veranderen.

Pensioenfondsen krijgen vanaf 1 juli 2023 tijd om zich voor te bereiden op het nieuwe stelsel. Uiterlijk 1 januari 2028 moeten alle pensioenfondsen overgestapt zijn.

Hoe nu verder
Als Heineken Pensioenfonds streven we ernaar om op 1 januari 2026 over te stappen naar het nieuwe pensioenstelsel. De werkgever, vakbonden en het Heineken Pensioenfonds zijn al begonnen met de voorbereidingen.

We houden je via onze website op de hoogte van de stappen die we zetten naar het nieuwe pensioenstelsel. Je leest in dit nieuwsbericht waarom er eigenlijk een nieuw pensioenstelsel komt, wat hetzelfde blijft en wat er verandert.

Gerelateerde berichten

Duurzaamheidsverslag

18 juli 2024

Bij het beleggen houden wij rekening met milieu- en sociale aspecten en goed ondernemingsbestuur. Hoe wij dit doen hebben wij vastgelegd in ons beleid over maatschappelijk verantwoord beleggen (MVB beleid). Hoe dit in 2023 heeft plaatsgevonden, staat in ons Duurzaamheidsverslag 2023. In het eerste deel vertellen wij hoe ons beleid er in 2023 uit zag. In deel 2 doen wij verslag van de implementatie en resultaten van ons MVB beleid in het afgelopen jaar.

Jaarverslag en jaaroverzicht 2023

18 juli 2024

De eerste helft van 2024 is voorbij en we blikken graag me je terug op het jaar 2023. De belangrijkste feiten en cijfers hebben we in hoofdlijnen vastgelegd in het Jaaroverzicht 2023. De moeite waard om even te bekijken!

Pensioenregeling in het nieuwe pensioenstelsel: Partner- en wezenpensioen

18 juli 2024

Het is belangrijk dat er ook een uitkering is voor jouw partner en kinderen als je komt te overlijden. Een situatie waar je liever niet over na denkt, maar het is wel erg belangrijk om dan iets geregeld te hebben.