Nederland krijgt een nieuw pensioenstelsel: Eerste Kamer stemt voor nieuwe pensioenwet

1 juni 2023 | Nieuws

Op dinsdag 30 mei 2023 heeft een meerderheid van de Eerste Kamer voor de Wet Toekomst pensioenen gestemd. Dit betekent dat er nu definitief een nieuw pensioenstelsel komt en dat de pensioenregeling van HEINEKEN in de komende jaren gaat veranderen.

Pensioenfondsen krijgen vanaf 1 juli 2023 tijd om zich voor te bereiden op het nieuwe stelsel. Uiterlijk 1 januari 2028 moeten alle pensioenfondsen overgestapt zijn.

Hoe nu verder
Als Heineken Pensioenfonds streven we ernaar om op 1 januari 2026 over te stappen naar het nieuwe pensioenstelsel. De werkgever, vakbonden en het Heineken Pensioenfonds zijn al begonnen met de voorbereidingen.

We houden je via onze website op de hoogte van de stappen die we zetten naar het nieuwe pensioenstelsel. Je leest in dit nieuwsbericht waarom er eigenlijk een nieuw pensioenstelsel komt, wat hetzelfde blijft en wat er verandert.

Gerelateerde berichten

Pensioenregeling in het nieuwe pensioenstelsel: ouderdomspensioen

28 maart 2024

Sociale partners (de werkgevers- en werknemersvertegenwoordiging) willen kiezen voor de solidaire pensioenregeling. Hierin worden mee- en tegenvallers samen opgevangen en wordt er collectief belegd. Daardoor zullen de pensioenen stabiel zijn. Komende maanden leggen we de nieuwe pensioenregeling in kleine stukjes aan je uit. We beginnen met het ouderdomspensioen. Dat is het pensioen dat je ontvangt als je stopt met werken.

Gevolgen verkoop Vrumona voor pensioen en PUM

6 februari 2024

Sinds 29 september 2023 is Vrumona geen onderdeel meer van HEINEKEN. De verkoop van Vrumona heeft een aantal gevolgen.

Veelgestelde vragen niet verhogen pensioenen per 1-1-2024

15 januari 2024

Naar aanleiding van het bericht dat de pensioenen per 1 januari 2024 niet worden verhoogd, zijn een aantal vragen gesteld. In dit bericht geven we antwoord op de veelgestelde vragen.