Extra aandacht voor pensioen tijdens de Pensioen3Daagse

31 oktober 2023 | Nieuws

Dinsdag 7 t/m donderdag 9 november 2023 is de jaarlijkse Pensioen3daagse. Tijdens deze drie dagen is er landelijk extra aandacht voor pensioen. Het Heineken Pensioenfonds doet ook mee en vragen deze drie dagen extra aandacht voor pensioen.
Kijk hoe jouw pensioen ervoor staat op www.mijnpensioenoverzicht.nl (log in met DigiD).

Wat doen wij tijdens de Pensioen3daagse:

  1. Bel in tijdens één van de drie webinars via Teams. Hoe werkt pensioen in Nederland? Hoe ziet de pensioenregeling er uit? Wat kun jij doen voor je pensioen en wanneer moet je in actie komen? Het pensioenstelsel gaat veranderen, wat betekent dat? En stel je vragen via de chat (het is niet nodig om je voor de webinars te registreren).
  2. Heb je een vraag over jouw pensioen? Bel of mail ons. We helpen je graag!
  3. PILOT: Stel je vraag over pensioen via Whatsapp! Stuur een appje met je vraag naar 0657208937. En krijg snel antwoord!
  4. Speel het Pijlsnel-pensioenspel! Je vindt deze vanaf 7 november op kantoor. Ze worden neergelegd bij bijvoorbeeld de koffiecorner. Speel het spel en geef het vervolgens door aan een collega. Zo wordt iedereen wegwijs in het eigen pensioen.
  5. Op de interne tv-schermen zie je enkele stellingen over pensioen voorbij komen. Wat denk je: is de stelling waar of niet waar? Dinsdag 7 november vind je het antwoord op onze website.

Je kunt altijd terecht op onze website www.heinekenpensioenfonds.nl voor alle informatie over jouw pensioen.

Gerelateerde berichten

Onderdelen Heineken pensioenregeling

20 november 2023

Tijdens de Pensioen3daagse (7, 8 en 9 november 2023) hebben we de Heineken pensioenregeling toegelicht in meerdere webinars (Nederlands en Engels). Hier kun je de webinars terugkijken en de presentatie downloaden.

Vraag: Krijg je minder pensioen dan je inlegt?

7 november 2023

Antwoord: Veel jongeren denken dat dit klopt, maar dat is niet zo. Mensen die nu met pensioen gaan, ontvangen gemiddeld twee tot drie keer meer pensioen dan ze samen met de werkgever hebben ingelegd.

Vraag: kun je het best via je werkgever pensioen opbouwen?

7 november 2023

Antwoord: Dat is waar. Net als bij veel andere organisaties, is pensioen bij Heineken een arbeidsvoorwaarde. Dat betekent dat in de CAO is geregeld dat jij bij het Heineken Pensioenfonds pensioen opbouwt.