Dankwoord voormalig voorzitter bestuur Robin Hoytema van Konijnenburg en introductie nieuwe voorzitter Rogier Bouwman

2 oktober 2020 | Nieuws

Dankwoord Robin Hoytema van Konijnenburg

In 2005 kwam ik in het bestuur van het Heineken Pensioenfonds (HPF). En in 2014 mocht ik voorzitter worden.

In al die jaren maakten steeds weer nieuwe regelgeving en erg beweeglijke financiële markten dat het HPF zich steeds weer moest aanpassen. Ook bij Heineken blijven veranderingen plaatsvinden. Maar we hadden en hebben een goed gemotiveerd bestuur en een uitstekende uitvoeringsorganisatie en daarmee blijven we in staat onze regelingen en organisatie goed en tijdig om te vormen.

Ik ben erg blij dat we ook weer met de opvolging van Frank de Waardt door Olaf Flippo, alsook bij mijn eigen opvolging door Rogier Bouwman kunnen laten zien dat een eigen ondernemingspensioenfonds zijn zelfstandigheid waar kan blijven maken.

Natuurlijk had ik heel graag het fonds in zo’n goede financiële situatie achter gelaten dat we weer aan het verhogen van de pensioenen kunnen gaan denken. Maar helaas kwam toen de pandemie die de rente weer verder naar beneden duwde. Dezelfde pandemie liet ook zien hoe flexibel de medewerkers zijn om de werkzaamheden naadloos vanaf thuis voort te zetten. En ook het bestuur dat gewoon blijft vergaderingen via videoverbinding.

Al die jaren heb ik het enorm gewaardeerd om te werken met collega’s van veel andere vestigingen en functies. Hoe gevarieerd is zo’n groot bedrijf als Heineken!

Per 1 september ben ik gepensioneerde geworden bij het HPF en zal ik weer op een heel andere manier betrokken zijn met pensioen.

Dank aan iedereen en ik wens het HPF een goede toekomst!

Introductie Rogier Bouwman

Zeer vereerd en dankbaar ben ik om per 1 september 2020 het HPF voorzitterschap van Robin Hoytema van Konijnenburg te mogen overnemen.

Allereerst wil ik Robin bedanken voor zijn inzet en toewijding gedurende zijn 15 jaar als HPF bestuurslid, waarvan 6 jaar als voorzitter. Robin heeft een grote rol gespeeld in de verdere professionalisering van het pensioenfonds en zich met tomeloze energie ingezet voor de belangen van alle deelnemers. We zullen zijn deskundigheid en ervaring gaan missen, maar na alles wat Robin voor het HPF en haar deelnemers heeft gedaan, is het nu tijd om van zijn welverdiende pensioen te gaan genieten!

Tezamen met de rest van het bestuur kijk ik er naar uit om ons voor de toekomst van het HPF en de belangen van onze deelnemers in te zetten. Helaas is onze financiële positie door Covid-19 flink verzwakt en is de kans op toeslagverlening verder afgenomen. Tegelijkertijd staan we aan de vooravond van grote pensioen hervormingen als gevolg van het Pensioenakkoord. Deze en andere ontwikkelingen maken het een uitdagende tijd en hebben onze volledige aandacht.

Kijkend naar het HPF met al haar medewerkers en iedereen actief in de diverse fondsorganen, concludeer ik dat we over een grote groep gemotiveerde en deskundige mensen beschikken. Dat geeft me veel vertrouwen voor de toekomst en maakt me extra trots om de rol van bestuursvoorzitter van het HPF te mogen overnemen!

Gerelateerde berichten

Nederland krijgt een nieuw pensioenstelsel: Eerste Kamer stemt voor nieuwe pensioenwet

1 juni 2023

Op dinsdag 30 mei 2023 heeft een meerderheid van de Eerste Kamer voor de Wet Toekomst pensioenen gestemd. Dit betekent dat er nu definitief een nieuw pensioenstelsel komt en dat de pensioenregeling van HEINEKEN in de komende jaren gaat veranderen.

Heineken Pensioenfonds hoort bij top pensioenfondsen met hoogste rendement

22 mei 2023

In dit nieuwsbericht informeren we je over het beleggingsresultaat van Heineken Pensioenfonds over 2022. Uit onderzoek van consultants Bell en OverRendement is gebleken dat ons pensioenfonds in 2022 met beleggen het beste resultaat heeft behaald van alle pensioenfondsen in Nederland.

Vacatures en wijzigingen Verantwoordingsorgaan

31 maart 2023

Martin Bijnagte heeft in december helaas laten weten vanwege persoonlijke redenen het Verantwoordingsorgaan te verlaten. Het Heineken Pensioenfonds dankt hem voor zijn inzet het afgelopen jaar. In het Verantwoordingsorgaan zijn er twee vacature namens de werkgever, een vacature namens de werknemers en een vacature namens de pensioengerechtigden. Lijkt het je leuk om deel te nemen in het Verantwoordingsorgaan, neem dan contact met ons op.