Blog: Pensioenvergelijker

22 juni 2022 | Blog

Met de Pensioenvergelijker kun je twee pensioenregelingen met elkaar vergelijken. Dit is handig bij een waardeoverdracht of als je opzoek bent naar een nieuwe baan. Ook kan eruit de Pensioenvergelijker blijken dat je iets aanvullends naast je pensioen wil regelen. In deze blog lees je hier meer over.

Hoe werkt de Pensioenvergelijker?
De Pensioenvergelijker is een invulbaar document waarmee je zelf gemakkelijk twee pensioenregelingen kunt vergelijken. De regeling van het Heineken Pensioenfonds hebben wij alvast voor je ingevuld. De andere regeling kun je zelf op basis van de Pensioenvergelijker van de andere pensioenuitvoerder opzoeken of met de Pensioen 1-2-3 van de andere pensioenregeling invullen. In de Pensioen 1-2-3 vind je informatie over de belangrijkste onderdelen van jouw pensioenregeling. De volgorde van de stappen en iconen op de Pensioenvergelijker komen overeen met die op de Pensioen 1-2-3. De Pensioen 1-2-3 vind je veelal op de website van het betreffende pensioenfonds of kun je opvragen bij de betreffende verzekeraar.

Raadpleeg onze Pensioen 123

Informatie Pensioenvergelijker
In de Pensioenvergelijker vind je informatie over:
• de pensioensoorten waarin de pensioenregeling voorziet
• de pensioensoorten waarin de pensioenregeling niet voorziet
• informatie over de jaarlijkse pensioenopbouw
• de risico’s omtrent de pensioenuitkering
• de dekkingsgraad met een omschrijving van de betekenis en gevolgen ervan

Tip: lees ook onze blog over waardeoverdracht

Gerelateerde berichten

In gesprek met: Rob Robbers, lid verantwoordingsorgaan Heineken Pensioenfonds

18 juli 2024

Ieder kwartaal gaan we in gesprek over pensioen. Inspirerende gesprekken waarvan we hopen dat die je motiveren eens naar jouw pensioen te kijken. Dit keer gaan we in gesprek met Rob Robbers. In het dagelijks leven is Rob Category Specialist. Sinds september 2023 is Rob één van de leden van het verantwoordingsorgaan van het Heineken Pensioenfonds.

In gesprek met: Nicolaas Groot, bestuurslid Heineken Pensioenfonds

28 maart 2024

Ieder kwartaal gaan we in gesprek over pensioen. Inspirerende gesprekken waarvan we hopen dat die je motiveren eens naar jouw pensioen te kijken.

Blog: Nieuw logo

21 maart 2024

Komende jaren gaat het pensioenstelsel in Nederland veranderen om pensioen beter te laten aansluiten aan de huidige behoeften. Ook wij vernieuwen om jullie nog beter van dienst te zijn.