Blog: Pensioenvergelijker

22 juni 2022 | Blog

Met de Pensioenvergelijker kun je twee pensioenregelingen met elkaar vergelijken. Dit is handig bij een waardeoverdracht of als je opzoek bent naar een nieuwe baan. Ook kan eruit de Pensioenvergelijker blijken dat je iets aanvullends naast je pensioen wil regelen. In deze blog lees je hier meer over.

Hoe werkt de Pensioenvergelijker?
De Pensioenvergelijker is een invulbaar document waarmee je zelf gemakkelijk twee pensioenregelingen kunt vergelijken. De regeling van het Heineken Pensioenfonds hebben wij alvast voor je ingevuld. De andere regeling kun je zelf op basis van de Pensioenvergelijker van de andere pensioenuitvoerder opzoeken of met de Pensioen 1-2-3 van de andere pensioenregeling invullen. In de Pensioen 1-2-3 vind je informatie over de belangrijkste onderdelen van jouw pensioenregeling. De volgorde van de stappen en iconen op de Pensioenvergelijker komen overeen met die op de Pensioen 1-2-3. De Pensioen 1-2-3 vind je veelal op de website van het betreffende pensioenfonds of kun je opvragen bij de betreffende verzekeraar.

Raadpleeg onze Pensioen 123

Informatie Pensioenvergelijker
In de Pensioenvergelijker vind je informatie over:
• de pensioensoorten waarin de pensioenregeling voorziet
• de pensioensoorten waarin de pensioenregeling niet voorziet
• informatie over de jaarlijkse pensioenopbouw
• de risico’s omtrent de pensioenuitkering
• de dekkingsgraad met een omschrijving van de betekenis en gevolgen ervan

Tip: lees ook onze blog over waardeoverdracht

Gerelateerde berichten

Blog: vacatures Verantwoordingsorgaan

31 maart 2023

Het Verantwoordingsorgaan bestaat uit vertegenwoordigers van werknemers, werkgever en gepensioneerden. In het Verantwoordingsorgaan zijn er momenteel vacatures. Wil je hierover meer weten, lees dan onze blog.

Verhoging pensioenen met 14,33%

22 december 2022

Het bestuur heeft besloten de pensioenen per 1 januari 2023 te verhogen met 14,33%. Dit percentage is gelijk aan de de stijging van consumentenprijzen. Dit is de maximale toeslag die wij kunnen verlenen.

Blog: Pensioenopbouw tijdens verlof

27 september 2022

Tijdens je dienstverband kun je verschillende soorten verlof opnemen. Denk hierbij o.a. aan vakantie, zwangerschaps- en geboorteverlof, ouderschapsverlof of een sabbatical. Maar hoe zit het dan met jouw pensioenopbouw? Lees hierover meer in deze blog.