Blog: Pensioenvergelijker

22 juni 2022 | Blog

Met de Pensioenvergelijker kun je twee pensioenregelingen met elkaar vergelijken. Dit is handig bij een waardeoverdracht of als je opzoek bent naar een nieuwe baan. Ook kan eruit de Pensioenvergelijker blijken dat je iets aanvullends naast je pensioen wil regelen. In deze blog lees je hier meer over.

Hoe werkt de Pensioenvergelijker?
De Pensioenvergelijker is een invulbaar document waarmee je zelf gemakkelijk twee pensioenregelingen kunt vergelijken. De regeling van het Heineken Pensioenfonds hebben wij alvast voor je ingevuld. De andere regeling kun je zelf op basis van de Pensioenvergelijker van de andere pensioenuitvoerder opzoeken of met de Pensioen 1-2-3 van de andere pensioenregeling invullen. In de Pensioen 1-2-3 vind je informatie over de belangrijkste onderdelen van jouw pensioenregeling. De volgorde van de stappen en iconen op de Pensioenvergelijker komen overeen met die op de Pensioen 1-2-3. De Pensioen 1-2-3 vind je veelal op de website van het betreffende pensioenfonds of kun je opvragen bij de betreffende verzekeraar.

Raadpleeg onze Pensioen 123

Informatie Pensioenvergelijker
In de Pensioenvergelijker vind je informatie over:
• de pensioensoorten waarin de pensioenregeling voorziet
• de pensioensoorten waarin de pensioenregeling niet voorziet
• informatie over de jaarlijkse pensioenopbouw
• de risico’s omtrent de pensioenuitkering
• de dekkingsgraad met een omschrijving van de betekenis en gevolgen ervan

Tip: lees ook onze blog over waardeoverdracht

Gerelateerde berichten

Blog: Organen van het Pensioenfonds

28 september 2023

Het Heineken Pensioenfonds heeft drie verschillende organen. Wij kunnen ons voorstellen dat je je afvraagt wat de taken van deze organen zijn en hoe jouw belangen door deze organen worden vertegenwoordigd. In deze blog geven wij jou daar meer informatie over.

Blog: Heineken Pensioenfonds Jaaroverzicht 2022

17 juli 2023

De eerste helft van 2023 is voorbij en de zomerperiode staat voor de deur. Voordat je welverdiende vakantie begint, willen we graag ons Jaaroverzicht 2022 bij je onder de aandacht brengen. In het Jaaroverzicht 2022 vind je de belangrijkste feiten en cijfers van ons, het Heineken Pensioenfonds, van afgelopen jaar. De moeite waard om even te bekijken!

Blog: vacatures Verantwoordingsorgaan

31 maart 2023

Het Verantwoordingsorgaan bestaat uit vertegenwoordigers van werknemers, werkgever en gepensioneerden. In het Verantwoordingsorgaan zijn er momenteel vacatures. Wil je hierover meer weten, lees dan onze blog.