Blog: Waardeoverdracht

28 maart 2022 | Blog

Als je van baan wisselt, dan kan je jouw opgebouwde pensioen meenemen naar de nieuwe pensioenuitvoerder. We noemen dat waardeoverdracht. Lees meer over waardeoverdracht in deze blog.

Waardeoverdracht bij dienstverband HEINEKEN
Als je voordat je bij HEINEKEN in dienst kwam in een andere pensioenregeling pensioen hebt opgebouwd, dan kun je jouw opgebouwde pensioen meenemen naar het Heineken Pensioenfonds (HPF). Je kunt dit aanvragen met het formulier Verzoek om waardeoverdracht. Je krijgt vervolgens van het HPF een opgave van het pensioen dat je krijgt bij waardeoverdracht. Je kunt vervolgens aangeven of je daarmee akkoord gaat, of dat je toch liever je pensioen bij de bestaande pensioenuitvoerder houdt.

Of waardeoverdracht een goede keuze is, hangt onder andere af van de financiële situatie van jouw huidige en van jouw nieuwe pensioenuitvoerder. Wil je hulp bij het maken van jouw keuze? Wij helpen je graag door de belangrijkste aandachtspunten bij waardeoverdracht met je door te nemen. Je kunt daarvoor contact met ons opnemen (071-5458065 of Pensioenfonds@heineken.nl).

Waardeoverdracht bij uitdiensttreding bij HEINEKEN
Als je uit dienst gaat bij HEINEKEN dan is het ook mogelijk om het pensioen bij het HPF over te dragen naar een nieuwe pensioenuitvoerder. Deze waardeoverdracht moet je dan aanvragen bij je nieuwe pensioenuitvoerder.

Als je minder dan € 520,35 per jaar maar meer dan € 2,- per jaar hebt opgebouwd dan zorgt het HPF er automatisch voor dat jouw pensioen meegaat naar jouw nieuwe pensioenuitvoerder. Is jouw opgebouwde pensioen lager dan € 2,- per jaar, dan krijg je dat pensioen niet. Dat is wettelijk zo bepaald.

Lees meer over waardeoverdracht

Gerelateerde berichten

Blog: vacatures Verantwoordingsorgaan

31 maart 2023

Het Verantwoordingsorgaan bestaat uit vertegenwoordigers van werknemers, werkgever en gepensioneerden. In het Verantwoordingsorgaan zijn er momenteel vacatures. Wil je hierover meer weten, lees dan onze blog.

Verhoging pensioenen met 14,33%

22 december 2022

Het bestuur heeft besloten de pensioenen per 1 januari 2023 te verhogen met 14,33%. Dit percentage is gelijk aan de de stijging van consumentenprijzen. Dit is de maximale toeslag die wij kunnen verlenen.

Blog: Pensioenopbouw tijdens verlof

27 september 2022

Tijdens je dienstverband kun je verschillende soorten verlof opnemen. Denk hierbij o.a. aan vakantie, zwangerschaps- en geboorteverlof, ouderschapsverlof of een sabbatical. Maar hoe zit het dan met jouw pensioenopbouw? Lees hierover meer in deze blog.