Blog: Waardeoverdracht

28 maart 2022 | Blog

Als je van baan wisselt, dan kan je jouw opgebouwde pensioen meenemen naar de nieuwe pensioenuitvoerder. We noemen dat waardeoverdracht. Lees meer over waardeoverdracht in deze blog.

Waardeoverdracht bij dienstverband HEINEKEN
Als je voordat je bij HEINEKEN in dienst kwam in een andere pensioenregeling pensioen hebt opgebouwd, dan kun je jouw opgebouwde pensioen meenemen naar het Heineken Pensioenfonds (HPF). Je kunt dit aanvragen met het formulier Verzoek om waardeoverdracht. Je krijgt vervolgens van het HPF een opgave van het pensioen dat je krijgt bij waardeoverdracht. Je kunt vervolgens aangeven of je daarmee akkoord gaat, of dat je toch liever je pensioen bij de bestaande pensioenuitvoerder houdt.

Of waardeoverdracht een goede keuze is, hangt onder andere af van de financiële situatie van jouw huidige en van jouw nieuwe pensioenuitvoerder. Wil je hulp bij het maken van jouw keuze? Wij helpen je graag door de belangrijkste aandachtspunten bij waardeoverdracht met je door te nemen. Je kunt daarvoor contact met ons opnemen (071-5458065 of Pensioenfonds@heineken.nl).

Waardeoverdracht bij uitdiensttreding bij HEINEKEN
Als je uit dienst gaat bij HEINEKEN dan is het ook mogelijk om het pensioen bij het HPF over te dragen naar een nieuwe pensioenuitvoerder. Deze waardeoverdracht moet je dan aanvragen bij je nieuwe pensioenuitvoerder.

Als je minder dan € 520,35 per jaar maar meer dan € 2,- per jaar hebt opgebouwd dan zorgt het HPF er automatisch voor dat jouw pensioen meegaat naar jouw nieuwe pensioenuitvoerder. Is jouw opgebouwde pensioen lager dan € 2,- per jaar, dan krijg je dat pensioen niet. Dat is wettelijk zo bepaald.

Lees meer over waardeoverdracht

Gerelateerde berichten

Blog: Organen van het Pensioenfonds

28 september 2023

Het Heineken Pensioenfonds heeft drie verschillende organen. Wij kunnen ons voorstellen dat je je afvraagt wat de taken van deze organen zijn en hoe jouw belangen door deze organen worden vertegenwoordigd. In deze blog geven wij jou daar meer informatie over.

Blog: Heineken Pensioenfonds Jaaroverzicht 2022

17 juli 2023

De eerste helft van 2023 is voorbij en de zomerperiode staat voor de deur. Voordat je welverdiende vakantie begint, willen we graag ons Jaaroverzicht 2022 bij je onder de aandacht brengen. In het Jaaroverzicht 2022 vind je de belangrijkste feiten en cijfers van ons, het Heineken Pensioenfonds, van afgelopen jaar. De moeite waard om even te bekijken!

Blog: vacatures Verantwoordingsorgaan

31 maart 2023

Het Verantwoordingsorgaan bestaat uit vertegenwoordigers van werknemers, werkgever en gepensioneerden. In het Verantwoordingsorgaan zijn er momenteel vacatures. Wil je hierover meer weten, lees dan onze blog.