Blog: Pensioen3Daagse Dag 3

17 december 2020 | Blog

Door de acties genoemd in onze blog van oktober en de berichtgeving op dag 1 en dag 2 van de Pensioen3daagse heb je hopelijk inzicht gekregen in jouw pensioensituatie als je met pensioen gaat. Maar vergeet niet te kijken wat er is voor je nabestaanden is geregeld als jij overlijdt.

Check of het pensioen voor je partner voldoende is om de lasten te kunnen blijven betalen. Kan je gezin in het huis blijven wonen en gewoon verder leven? Vergeet hierbij niet na te gaan of je partner recht heeft op bepaalde toeslagen. Dit geldt uiteraard ook voor de situatie dat jouw partner overlijdt en jij eventueel met kinderen achterblijft. Soms heeft de achtergebleven partner ook nog recht op een ANW-uitkering van de overheid.

Als je pensioen opbouwt bij een pensioenfonds of verzekeraar, is er vaak ook een nabestaandenpensioen geregeld. Als jij overlijdt hebben jouw nabestaanden recht op een uitkering. Zo ook bij het Heineken Pensioenfonds. Controleer of dit andersom ook geldt. Als je niet getrouwd bent, maar wel samenwoont op grond van een notariële samenlevingsovereenkomst, check dan ook of je de naam van je partner hebt doorgegeven aan je pensioenuitvoerder. De naam van je partner zou moeten zijn opgenomen in het pensioenoverzicht dat je recent van ons hebt ontvangen.

Hou er rekening mee dat het recht op nabestaandenpensioen kan vervallen als je van werkgever wisselt of je baan verliest. Als jij overlijdt, krijgt je partner in dat geval geen pensioen van de oude pensioenuitvoerder. Ga samen met je partner na hoe het zit met het nabestaandenpensioen. Check ook of het inkomen na je overlijden voldoende is. Werkt je partner ook? Doe dan het zelfde voor het pensioen van je partner.

Ben je in het verleden gescheiden? Dan is de kans groot dat je ex-partner een deel van het (bijzonder) partnerpensioen ontvangt. En dat betekent een lager pensioen voor je huidige partner. Kijk in het echtscheidingsconvenant welke afspraken jij en je ex-partner hierover hebben gemaakt.

Deze berichtgeving is gebaseerd op informatie gebaseerd op de website www.wijzeringeldzaken.nl

Gerelateerde berichten

Blog: vacatures Verantwoordingsorgaan

31 maart 2023

Het Verantwoordingsorgaan bestaat uit vertegenwoordigers van werknemers, werkgever en gepensioneerden. In het Verantwoordingsorgaan zijn er momenteel vacatures. Wil je hierover meer weten, lees dan onze blog.

Verhoging pensioenen met 14,33%

22 december 2022

Het bestuur heeft besloten de pensioenen per 1 januari 2023 te verhogen met 14,33%. Dit percentage is gelijk aan de de stijging van consumentenprijzen. Dit is de maximale toeslag die wij kunnen verlenen.

Blog: Pensioenopbouw tijdens verlof

27 september 2022

Tijdens je dienstverband kun je verschillende soorten verlof opnemen. Denk hierbij o.a. aan vakantie, zwangerschaps- en geboorteverlof, ouderschapsverlof of een sabbatical. Maar hoe zit het dan met jouw pensioenopbouw? Lees hierover meer in deze blog.