Blog: Organen van het Pensioenfonds

28 september 2023 | Blog

Het Heineken Pensioenfonds heeft drie verschillende organen. Wij kunnen ons voorstellen dat je je afvraagt wat de taken van deze organen zijn en hoe jouw belangen door deze organen worden vertegenwoordigd. In deze blog geven wij jou daar meer informatie over.

Welke drie organen zijn er?

Het Heineken Pensioenfonds heeft een Bestuur, een Verantwoordingsorgaan (VO) en een Raad van Toezicht (RvT).

Bestuur

Het Heineken Pensioenfonds heeft een bestuur, dat verantwoordelijk is voor het beleid (waaronder o.a. het beleggingsbeleid). Het bestuur besluit binnen de kaders van wet- en regelgeving over bijvoorbeeld het verhogen of verlagen van pensioenen. Het bestuur bestaat uit acht leden. Twee leden worden namens de werknemers voorgedragen door de OR, vier leden worden voorgedragen door de werkgever en twee leden worden voorgedragen door de pensioengerechtigden. Op deze wijze zijn zowel de werknemers als de werkgever en gepensioneerden in het bestuur vertegenwoordigd. Hier zie je wie in het bestuur zitten.

Het Verantwoordingsorgaan

Het Heineken Pensioenfonds heeft een VO. Het VO neemt verantwoording af van het bestuur over het gevoerde beleid en bekijkt daarbij of de belangen van alle deelnemers evenwichtig zijn afgewogen. Daarnaast heeft het VO adviesrechten ten aanzien van een aantal belangrijke beslissingen van het bestuur. Het VO bestaat net als het bestuur uit afgevaardigden van zowel de werknemers, werkgever als gepensioneerden. Hier zie je wie in het VO zitten.

De Raad van toezicht (RvT)

De RvT houdt toezicht op het beleid van het bestuur. Daarnaast heeft de RvT goedkeuringsrechten ten aanzien van een aantal belangrijke beslissingen van het bestuur zoals het toetsen van de passendheid van nieuwe bestuursleden. De RvT bestaat uit drie onafhankelijke (externe) leden. Hier zie je wie in de RvT zitten.

Heb jij interesse in een plek in het bestuur of het VO?

Lijkt het je interessant om zelf inspraak te hebben in het VO of het bestuur? Neem dan contact met ons op via chantal.boekkooi@heineken.com, dan wordt jouw interesse genoteerd voor als er een vacature is. Voor vacatures in het VO kan je de website in de gaten houden.

Vragen?

Heb je vragen over de verschillende organen of over een ander pensioenonderwerp dan kun je altijd contact opnemen met onze pensioenhelpdesk via pensioenfonds@heineken.nl en 071-5458065.

Het Heineken Pensioenfonds

Gerelateerde berichten

In gesprek met: Nicolaas Groot, bestuurslid Heineken Pensioenfonds

28 maart 2024

Ieder kwartaal gaan we in gesprek over pensioen. Inspirerende gesprekken waarvan we hopen dat die je motiveren eens naar jouw pensioen te kijken.

Blog: Nieuw logo

21 maart 2024

Komende jaren gaat het pensioenstelsel in Nederland veranderen om pensioen beter te laten aansluiten aan de huidige behoeften. Ook wij vernieuwen om jullie nog beter van dienst te zijn.

Blog: Organen van het Pensioenfonds

28 september 2023

Het Heineken Pensioenfonds heeft drie verschillende organen. Wij kunnen ons voorstellen dat je je afvraagt wat de taken van deze organen zijn en hoe jouw belangen door deze organen worden vertegenwoordigd. In deze blog geven wij jou daar meer informatie over. Welke drie organen zijn er? Het Heineken Pensioenfonds heeft een Bestuur, een Verantwoordingsorgaan (VO) en een Raad van Toezicht (RvT). Bestuur Het Heineken Pensioenfonds heeft een bestuur, dat verantwoordelijk is voor het beleid (waaronder o.a. het beleggingsbeleid). Het bestuur besluit binnen de kaders van wet- en regelgeving over bijvoorbeeld het verhogen of verlagen van pensioenen. Het bestuur bestaat uit acht leden. Twee leden worden namens de werknemers voorgedragen door de OR, vier leden worden voorgedragen door de werkgever en twee leden worden voorgedragen door de pensioengerechtigden. Op deze wijze zijn zowel de werknemers als de werkgever en gepensioneerden in het bestuur vertegenwoordigd. Hier zie je wie in het bestuur zitten. Het Verantwoordingsorgaan Het Heineken Pensioenfonds heeft een VO. Het VO neemt verantwoording af van het bestuur over het gevoerde beleid en bekijkt daarbij of de belangen van alle deelnemers evenwichtig zijn afgewogen. Daarnaast heeft het VO adviesrechten ten aanzien van een aantal belangrijke beslissingen van het bestuur. Het VO bestaat net als het bestuur uit afgevaardigden van zowel de werknemers, werkgever als gepensioneerden. Hier zie je wie in het VO zitten. De Raad van toezicht (RvT) De RvT houdt toezicht op het beleid van het bestuur. Daarnaast heeft de RvT goedkeuringsrechten ten aanzien van een aantal belangrijke beslissingen van het bestuur zoals het toetsen van de passendheid van nieuwe bestuursleden. De RvT bestaat uit drie onafhankelijke (externe) leden. Hier zie je wie in de RvT zitten. Heb jij interesse in een plek in het bestuur of het VO? Lijkt het je interessant om zelf inspraak te hebben in het VO of het bestuur? Neem dan contact met ons op via chantal.boekkooi@heineken.com, dan wordt jouw interesse genoteerd voor als er een vacature is. Voor vacatures in het VO kan je de website in de gaten houden. Vragen? Heb je vragen over de verschillende organen of over een ander pensioenonderwerp dan kun je altijd contact opnemen met onze pensioenhelpdesk via pensioenfonds@heineken.nl en 071-5458065. Het Heineken Pensioenfonds