Blog: Maatschappelijk Verantwoord Beleggen bij het Heineken Pensioenfonds

29 september 2021 | Blog

Het Heineken Pensioenfonds (HPF) is een ondernemingspensioenfonds. Als ondernemingspensioenfonds zoekt het HPF aansluiting bij de duurzaamheidsagenda van HEINEKEN. Daarom concentreren wij ons primair op drie thema’s: 1. klimaat (CO2-reductie), 2. schoon water en verantwoord watergebruik, en 3. mensenrechten (met name arbeidsomstandigheden).

Het HPF vindt het belangrijk dat de CO2-uitstoot van de bedrijven waar we in beleggen beperkt is en daalt. Daarom zijn we vorig jaar begonnen deze uitstoot voor de beleggingscategorie ‘aandelen ontwikkelde markten’ te rapporteren. Deze categorie beslaat 1,6 miljard euro, ofwel zo’n 37% van de totale beleggingsportefeuille. De uitstoot bedroeg in 2019 224 gram per geïnvesteerde euro. In 2020 was dat gedaald naar 110 gram. Dit is een grote verbetering.

Naast CO2-uitstoot zijn recent ook de waterconsumptie en de mensenrechten-score van de aandelen in ontwikkelde landen in kaart gebracht. Daarbij is sprake van een daling van de waterconsumptie per geïnvesteerde euro en is de mensenrechtenscore relatief hoog, hetgeen als een positieve beoordeling wordt gezien. Maar uiteraard zijn er nog altijd verbeteringen nodig en die zullen in de toekomst ook verder worden bekeken.

Belangrijk voor ons is nu, dat we onszelf door onze scores te meten, in staat stellen concrete doelen vast te stellen waaraan ons beleggingsbeleid in de nabije toekomst moet voldoen. Dit thema staat in ieder geval hoog op de agenda van het bestuur van het HPF.

Wil je meer weten over maatschappelijk verantwoord beleggen?
Meer informatie over maatschappelijk verantwoord beleggen en ons MVB-beleid vind je op onze website.

In de volgende blog vertellen we welke middelen we gebruiken voor maatschappelijk verantwoord beleggen.

Gerelateerde berichten

Blog: Maatschappelijk Verantwoord Beleggen bij het Heineken Pensioenfonds

29 september 2021

Het Heineken Pensioenfonds (HPF) is een ondernemingspensioenfonds. Als ondernemingspensioenfonds zoekt het HPF aansluiting bij de duurzaamheidsagenda van HEINEKEN. Daarom concentreren wij ons primair op drie thema’s: 1. klimaat (CO2-reductie), 2. schoon water en verantwoord watergebruik, en 3. mensenrechten (met name arbeidsomstandigheden). Het HPF vindt het belangrijk dat de CO2-uitstoot van de bedrijven waar we in beleggen beperkt is en daalt. Daarom zijn we vorig jaar begonnen deze uitstoot voor de beleggingscategorie ‘aandelen ontwikkelde markten’ te rapporteren. Deze categorie beslaat 1,6 miljard euro, ofwel zo’n 37% van de totale beleggingsportefeuille. De uitstoot bedroeg in 2019 224 gram per geïnvesteerde euro. In 2020 was dat gedaald naar 110 gram. Dit is een grote verbetering. Naast CO2-uitstoot zijn recent ook de waterconsumptie en de mensenrechten-score van de aandelen in ontwikkelde landen in kaart gebracht. Daarbij is sprake van een daling van de waterconsumptie per geïnvesteerde euro en is de mensenrechtenscore relatief hoog, hetgeen als een positieve beoordeling wordt gezien. Maar uiteraard zijn er nog altijd verbeteringen nodig en die zullen in de toekomst ook verder worden bekeken. Belangrijk voor ons is nu, dat we onszelf door onze scores te meten, in staat stellen concrete doelen vast te stellen waaraan ons beleggingsbeleid in de nabije toekomst moet voldoen. Dit thema staat in ieder geval hoog op de agenda van het bestuur van het HPF. Wil je meer weten over maatschappelijk verantwoord beleggen? Meer informatie over maatschappelijk verantwoord beleggen en ons MVB-beleid vind je op onze website. In de volgende blog vertellen we welke middelen we gebruiken voor maatschappelijk verantwoord beleggen.

Blog: Hoe wordt mijn pensioengeld belegd?

26 augustus 2021

Voor de opbouw van je pensioen betalen HEINEKEN en jij premie. Maar daarnaast wordt een belangrijk deel van je pensioen verdiend met de opbrengst van beleggingen. Zonder beleggingen zou ons pensioen veel duurder of anders veel lager zijn.

Blog: AOW en pensioen van je werkgever

28 juli 2021

In het nieuws gaat het vaak over pensioen. Dan gaat het meestal in één moeite door over alle oudedagsvoorzieningen, dus behalve over het pensioen bij de werkgever ook over de AOW. Wat is nu eigenlijk het verschil tussen die twee?