Blog: Hoe krijg je inzicht in je pensioen?

31 mei 2021 | Blog

Pensioen is een belangrijke arbeidsvoorwaarde. Maar weet jij hoe ook hoeveel pensioen je later krijgt? Wat je partner en je kinderen ontvangen indien jij komt te overlijden? En hoe hoog de AOW is? Dit zijn belangrijke vragen waarvan je gemakkelijk de antwoorden kunt terugvinden op de vernieuwde website van mijnpensioenoverzicht.nl. Daarnaast helpt onze Pensioenplanner ‘’OpKoers’’ je bij het plannen van jouw pensioen.

Mijnpensioenoverzicht.nl
Mijnpensioenoverzicht.nl is een platform waar iedereen die in Nederland pensioen opbouwt inzicht kan krijgen in het pensioen bij verschillende pensioenuitvoerders. Je vindt hier dus niet alleen het pensioen van het Heineken Pensioenfonds maar ook het pensioen dat je eventueel via voorgaande werkgevers hebt opgebouwd. Ook jouw AOW-uitkering is hierin opgenomen. Je hebt een DigiD nodig om in te kunnen loggen.

Tevens kun je zien welke gebeurtenissen van invloed zijn op jouw pensioen en welke pensioenbedragen hierbij horen. Hierbij kun je denken aan overlijden, eerder stoppen met werken, ontslag of een nieuwe baan.

Pensioenplanner
In onze Pensioenplanner ‘’Opkoers’’ vind je informatie over jouw pensioen bij het Heineken Pensioenfonds. De Pensioenplanner helpt je met het plannen van je pensioen en kan je inzicht geven in jouw totale financiële plaatje. Je bepaalt eerst hoeveel pensioen je nodig hebt op basis van de verwachte uitgaven na jouw pensionering. Daarna bekijk je hoeveel pensioen je daadwerkelijk hebt. Vervolgens kun je keuzes maken met jouw Heineken pensioen. Je ziet direct de gevolgen voor de hoogte van jouw pensioen bij de verschillende keuzes!
Je hebt de mogelijkheid om alleen jouw Heineken pensioen te plannen (gegevens zijn al ingevuld) of al jouw pensioengegevens (AOW en andere pensioenen) te uploaden via mijnpensioenoverzicht.nl. De overige gegevens zoals jouw maandelijkse uitgaven, jouw spaargeld/beleggingen en eventuele lijfrentes kun je zelf aanvullen.

Gerelateerde berichten

Blog: Hoe krijg je inzicht in je pensioen?

31 mei 2021

Pensioen is een belangrijke arbeidsvoorwaarde. Maar weet jij hoe ook hoeveel pensioen je later krijgt? Wat je partner en je kinderen ontvangen indien jij komt te overlijden? En hoe hoog de AOW is? Dit zijn belangrijke vragen waarvan je gemakkelijk de antwoorden kunt terugvinden op de vernieuwde website van mijnpensioenoverzicht.nl. Daarnaast helpt onze Pensioenplanner ‘’OpKoers’’ je bij het plannen van jouw pensioen. Mijnpensioenoverzicht.nl Mijnpensioenoverzicht.nl is een platform waar iedereen die in Nederland pensioen opbouwt inzicht kan krijgen in het pensioen bij verschillende pensioenuitvoerders. Je vindt hier dus niet alleen het pensioen van het Heineken Pensioenfonds maar ook het pensioen dat je eventueel via voorgaande werkgevers hebt opgebouwd. Ook jouw AOW-uitkering is hierin opgenomen. Je hebt een DigiD nodig om in te kunnen loggen. Tevens kun je zien welke gebeurtenissen van invloed zijn op jouw pensioen en welke pensioenbedragen hierbij horen. Hierbij kun je denken aan overlijden, eerder stoppen met werken, ontslag of een nieuwe baan. Pensioenplanner In onze Pensioenplanner ‘’Opkoers’’ vind je informatie over jouw pensioen bij het Heineken Pensioenfonds. De Pensioenplanner helpt je met het plannen van je pensioen en kan je inzicht geven in jouw totale financiële plaatje. Je bepaalt eerst hoeveel pensioen je nodig hebt op basis van de verwachte uitgaven na jouw pensionering. Daarna bekijk je hoeveel pensioen je daadwerkelijk hebt. Vervolgens kun je keuzes maken met jouw Heineken pensioen. Je ziet direct de gevolgen voor de hoogte van jouw pensioen bij de verschillende keuzes! Je hebt de mogelijkheid om alleen jouw Heineken pensioen te plannen (gegevens zijn al ingevuld) of al jouw pensioengegevens (AOW en andere pensioenen) te uploaden via mijnpensioenoverzicht.nl. De overige gegevens zoals jouw maandelijkse uitgaven, jouw spaargeld/beleggingen en eventuele lijfrentes kun je zelf aanvullen.

Blog: Pensioen bij arbeidsongeschiktheid

29 april 2021

Als je bij HEINEKEN werkt, bouw je in principe pensioen op bij ons, het Heineken Pensioenfonds. Dat is opgenomen in de CAO. Wij leggen je in deze en andere blogs uit wat je pensioenregeling inhoudt.

Blog: Wat zit in jouw pensioenregeling?

30 maart 2021

Als je bij HEINEKEN werkt, bouw je in principe pensioen op bij ons, het Heineken Pensioenfonds. Dat is opgenomen in de CAO. Wij leggen je in deze en de komende blogs uit wat je pensioenregeling inhoudt.