Wijziging regeling aanvullend partnerpensioen

22 december 2022 | Nieuws

Per 1 januari 2023 wijzigt de regeling voor het Aanvullend Partnerpensioen. De volgende drie wijzigingen zijn van kracht per 1 januari 2023:

  1. De hoogte van de premie wordt leeftijdsafhankelijk. Voorheen betaalde iedereen dezelfde premie, namelijk een vast percentage van het uitkeringsbedrag. Vanaf 1 januari 2023 wordt de premie bepaald op basis van leeftijd. Deze berekening is eerlijker en ook gebruikelijk in de markt.
  2. Er komt een korting op het uiteindelijke uit te keren bedrag als het leeftijdsverschil met de partner meer dan 10 jaar is. De premie die wordt betaald, is wel een percentage van het volledige uitkeringsbedrag.
  3. De maximale looptijd van de regeling wordt beperkt tot de 70-jarige leeftijd van de deelnemer. De bestaande regeling bleef doorlopen tot het moment waarop de partner de AOW-gerechtigde leeftijd zou bereiken. Deze bepaling geldt niet voor de deelnemer die op 1 januari 2023 65 jaar of ouder is die ook in 2022 al heeft deelgenomen aan deze regeling.

Gerelateerde berichten

Onderdelen Heineken pensioenregeling

20 november 2023

Tijdens de Pensioen3daagse (7, 8 en 9 november 2023) hebben we de Heineken pensioenregeling toegelicht in meerdere webinars (Nederlands en Engels). Hier kun je de webinars terugkijken en de presentatie downloaden.

Vraag: Krijg je minder pensioen dan je inlegt?

7 november 2023

Antwoord: Veel jongeren denken dat dit klopt, maar dat is niet zo. Mensen die nu met pensioen gaan, ontvangen gemiddeld twee tot drie keer meer pensioen dan ze samen met de werkgever hebben ingelegd.

Vraag: kun je het best via je werkgever pensioen opbouwen?

7 november 2023

Antwoord: Dat is waar. Net als bij veel andere organisaties, is pensioen bij Heineken een arbeidsvoorwaarde. Dat betekent dat in de CAO is geregeld dat jij bij het Heineken Pensioenfonds pensioen opbouwt.