Wijziging pensioenreglement

31 maart 2023 | Nieuws

In 2023 hebben we het pensioenreglement gewijzigd, omdat de beoogde inwerkingtredingsdatum van de wetgeving die het opnemen van een bedrag ineens mogelijk zou maken 1 januari 2024 is geworden (in plaats van1 juli 2023). Het is daarom in 2023 nog niet mogelijk om gebruik te maken van het opnemen van een bedrag ineens. Deze mogelijkheid hebben we daarom uit het pensioenreglement gehaald.

In het pensioenreglement was het opnemen van het bedrag ineens onderdeel van de flexibiliseringsmogelijkheden die vermeld zijn in artikel 13 van het pensioenreglement met de vermelding dat dit gedeelte van toepassing wordt bij de inwerkingtreding van de Wet bedrag ineens, RVU en verlofsparen; beoogd op 1 juli 2023. Dit onderdeel zal weer worden opgenomen wanneer deze mogelijkheid geboden kan worden. Vooralsnog is dit 1 januari 2024.

Raadpleeg het gewijzigde pensioenreglement

Gerelateerde berichten

Onderdelen Heineken pensioenregeling

20 november 2023

Tijdens de Pensioen3daagse (7, 8 en 9 november 2023) hebben we de Heineken pensioenregeling toegelicht in meerdere webinars (Nederlands en Engels). Hier kun je de webinars terugkijken en de presentatie downloaden.

Vraag: Krijg je minder pensioen dan je inlegt?

7 november 2023

Antwoord: Veel jongeren denken dat dit klopt, maar dat is niet zo. Mensen die nu met pensioen gaan, ontvangen gemiddeld twee tot drie keer meer pensioen dan ze samen met de werkgever hebben ingelegd.

Vraag: kun je het best via je werkgever pensioen opbouwen?

7 november 2023

Antwoord: Dat is waar. Net als bij veel andere organisaties, is pensioen bij Heineken een arbeidsvoorwaarde. Dat betekent dat in de CAO is geregeld dat jij bij het Heineken Pensioenfonds pensioen opbouwt.