Verhoging pensioenen met 14,33%

22 december 2022 | Blog

Het bestuur heeft besloten de pensioenen per 1 januari 2023 te verhogen met 14,33%. Dit percentage is gelijk aan de de stijging van consumentenprijzen. Dit is de maximale toeslag die wij kunnen verlenen.

Hierbij heeft het bestuur gebruik gemaakt van tijdelijke regelgeving waardoor wij de pensioenen volledig konden verhogen. Hierdoor kunnen de pensioenen al bij een beleidsdekkingsgraad van 105% worden verhoogd. De beleidsdekkingsgraad van 30 september 2022 is bepalend voor het besluit om de pensioenen te kunnen verhogen. De beleidsdekkingsgraad was op 30 september 131,2%. Dat is voldoende om het pensioen per 1 januari 2023 volledig te verhogen.

Het bestuur van het HPF is van mening dat een volledige toeslag passend en evenwichtig is. Een deel van het vermogen van het HPF wordt nu gebruikt om de pensioenen van deelnemers, gewezen deelnemers en pensioengerechtigden te verhogen. Dat past binnen het toeslagbeleid en de strategie van het HPF. Er blijft echter ook nog voldoende vermogen over voor de toekomstige pensioenen, en voor de overgang naar een nieuwe pensioenregeling.

De verhoging van de pensioenuitkering worden verwerkt met de pensioenuitkering over de maand februari. U ontvangt de verhoging dan twee maal. Dat betekent dat in maart het regulier pensioenbedrag wordt ontvangen.

Gerelateerde berichten

In gesprek met: Rob Robbers, lid verantwoordingsorgaan Heineken Pensioenfonds

18 juli 2024

Ieder kwartaal gaan we in gesprek over pensioen. Inspirerende gesprekken waarvan we hopen dat die je motiveren eens naar jouw pensioen te kijken. Dit keer gaan we in gesprek met Rob Robbers. In het dagelijks leven is Rob Category Specialist. Sinds september 2023 is Rob één van de leden van het verantwoordingsorgaan van het Heineken Pensioenfonds.

In gesprek met: Nicolaas Groot, bestuurslid Heineken Pensioenfonds

28 maart 2024

Ieder kwartaal gaan we in gesprek over pensioen. Inspirerende gesprekken waarvan we hopen dat die je motiveren eens naar jouw pensioen te kijken.

Blog: Nieuw logo

21 maart 2024

Komende jaren gaat het pensioenstelsel in Nederland veranderen om pensioen beter te laten aansluiten aan de huidige behoeften. Ook wij vernieuwen om jullie nog beter van dienst te zijn.