Verhoging pensioenen met 14,33%

22 december 2022 | Blog

Het bestuur heeft besloten de pensioenen per 1 januari 2023 te verhogen met 14,33%. Dit percentage is gelijk aan de de stijging van consumentenprijzen. Dit is de maximale toeslag die wij kunnen verlenen.

Hierbij heeft het bestuur gebruik gemaakt van tijdelijke regelgeving waardoor wij de pensioenen volledig konden verhogen. Hierdoor kunnen de pensioenen al bij een beleidsdekkingsgraad van 105% worden verhoogd. De beleidsdekkingsgraad van 30 september 2022 is bepalend voor het besluit om de pensioenen te kunnen verhogen. De beleidsdekkingsgraad was op 30 september 131,2%. Dat is voldoende om het pensioen per 1 januari 2023 volledig te verhogen.

Het bestuur van het HPF is van mening dat een volledige toeslag passend en evenwichtig is. Een deel van het vermogen van het HPF wordt nu gebruikt om de pensioenen van deelnemers, gewezen deelnemers en pensioengerechtigden te verhogen. Dat past binnen het toeslagbeleid en de strategie van het HPF. Er blijft echter ook nog voldoende vermogen over voor de toekomstige pensioenen, en voor de overgang naar een nieuwe pensioenregeling.

De verhoging van de pensioenuitkering worden verwerkt met de pensioenuitkering over de maand februari. U ontvangt de verhoging dan twee maal. Dat betekent dat in maart het regulier pensioenbedrag wordt ontvangen.

Gerelateerde berichten

Blog: Organen van het Pensioenfonds

28 september 2023

Het Heineken Pensioenfonds heeft drie verschillende organen. Wij kunnen ons voorstellen dat je je afvraagt wat de taken van deze organen zijn en hoe jouw belangen door deze organen worden vertegenwoordigd. In deze blog geven wij jou daar meer informatie over.

Blog: Heineken Pensioenfonds Jaaroverzicht 2022

17 juli 2023

De eerste helft van 2023 is voorbij en de zomerperiode staat voor de deur. Voordat je welverdiende vakantie begint, willen we graag ons Jaaroverzicht 2022 bij je onder de aandacht brengen. In het Jaaroverzicht 2022 vind je de belangrijkste feiten en cijfers van ons, het Heineken Pensioenfonds, van afgelopen jaar. De moeite waard om even te bekijken!

Blog: vacatures Verantwoordingsorgaan

31 maart 2023

Het Verantwoordingsorgaan bestaat uit vertegenwoordigers van werknemers, werkgever en gepensioneerden. In het Verantwoordingsorgaan zijn er momenteel vacatures. Wil je hierover meer weten, lees dan onze blog.