Dekkingsgraad februari 2023 132,3%

31 maart 2023 | Nieuws

De actuele dekkingsgraad per ultimo februari 2023 is 132,3% (ultimo 2022: 128,9%).

De actuele dekkingsgraad geeft de verhouding weer tussen verplichtingen en bezittingen van het HPF op een bepaald moment.

De beleidsdekkingsgraad komt ultimo februari 2023 uit op 139,4% (ultimo 2022: 137,7%).

De beleidsdekkingsgraad is het gemiddelde van de actuele dekkingsgraden over de afgelopen 12 maanden. De hoogte van o.a. de beleidsdekkingsgraad is bepalend of het HPF de pensioenen kan verhogen (toeslag verlenen) of moet verlagen (korten).

Lees meer over de dekkingsgraad van het pensioenfonds

Gerelateerde berichten

Heineken Pensioenfonds hoort bij top pensioenfondsen met hoogste rendement

22 mei 2023

In dit nieuwsbericht informeren we je over het beleggingsresultaat van Heineken Pensioenfonds over 2022. Uit onderzoek van consultants Bell en OverRendement is gebleken dat ons pensioenfonds in 2022 met beleggen het beste resultaat heeft behaald van alle pensioenfondsen in Nederland.

Vacatures en wijzigingen Verantwoordingsorgaan

31 maart 2023

Martin Bijnagte heeft in december helaas laten weten vanwege persoonlijke redenen het Verantwoordingsorgaan te verlaten. Het Heineken Pensioenfonds dankt hem voor zijn inzet het afgelopen jaar. In het Verantwoordingsorgaan zijn er twee vacature namens de werkgever, een vacature namens de werknemers en een vacature namens de pensioengerechtigden. Lijkt het je leuk om deel te nemen in het Verantwoordingsorgaan, neem dan contact met ons op.

Podcasts

31 maart 2023

Op onze website hebben we enkele podcasts geplaatst, genaamd de Pensioen Shorties. In deze podcasts wordt kort verteld over pensioen en/of wanneer je iets aan je pensioen moet doen. Over bijvoorbeeld pensioen bij trouwen, kinderen krijgen of arbeidsongeschiktheid. De podcasts zijn al wat ouder, maar zeker nog relevant.