Blog: Weet jij hoeveel pensioen je krijgt?

17 december 2020 | Blog

De dag dat je met pensioen gaat ligt wellicht nog heel wat jaren voor je. Toch is het goed om regelmatig je pensioen te checken. Krijg je later genoeg pensioen om van te genieten? Of wat betekent eerder stoppen met werken? Met de nieuwe Pensioenchecker app krijg je meteen antwoord op deze vragen. Je pensioen checken was nog nooit zo eenvoudig. Ben je gescheiden, meer of minder gaan werken, of heb je langere tijd in het buitenland gewoond. Dit is van invloed op je pensioen. Kijk hoe je ervoor staat met de nieuwe Pensioenchecker app. Snel inzicht in je inkomen later.

Hoe werkt de Pensioenchecker app?

  1. Log in met je DigiD.
  2. Je ziet jouw netto maandbedrag aan AOW en pensioen.
  3. Bekijk wat eerder stoppen met werken voor jou betekent. Klik op het icoon ‘Eerder stoppen?’
  4. Ontdek wat extra sparen jou oplevert. Klik op het icoon ‘Verhogen’?

De Pensioenchecker app is een initiatief van de pensioensector. Iedereen die in Nederland pensioen opbouwt kan gratis gebruik maken van de app. Er wordt geen geld aan jouw gegevens verdiend. Voor meer informatie over de app kan de volgende website worden geraadpleegd: https://www.pensioenchecker.org/

Pensioenplanner van het HPF

Wil je gedetailleerde informatie over je pensioen bij het Heineken Pensioenfonds? Bekijk dan onze pensioenplanner ‘’OpKoers’’. De Pensioenplanner helpt je met het plannen van je pensioen en kan je inzicht geven in jouw totale financiële plaatje. Je bepaalt eerst hoeveel pensioen je nodig hebt op basis van de verwachte uitgaven na jouw pensionering. Daarna bekijk je hoeveel pensioen je daadwerkelijk hebt. Vervolgens kun je keuzes maken met jouw pensioen van Heineken. Je ziet direct de gevolgen voor de hoogte van jouw pensioen bij de verschillende keuzes!

Je hebt de mogelijkheid om alleen jouw pensioen van Heineken te plannen (gegevens zijn al ingevuld) of al jouw pensioengegevens te uploaden via www.mijnpensioenoverzicht.nl. De overige gegevens zoals jouw maandelijkse uitgaven, jouw spaargeld/beleggingen en eventuele lijfrentes kun je zelf aanvullen.

 

Gerelateerde berichten

In gesprek met: Nicolaas Groot, bestuurslid Heineken Pensioenfonds

28 maart 2024

Ieder kwartaal gaan we in gesprek over pensioen. Inspirerende gesprekken waarvan we hopen dat die je motiveren eens naar jouw pensioen te kijken.

Blog: Nieuw logo

21 maart 2024

Komende jaren gaat het pensioenstelsel in Nederland veranderen om pensioen beter te laten aansluiten aan de huidige behoeften. Ook wij vernieuwen om jullie nog beter van dienst te zijn.

Blog: Organen van het Pensioenfonds

28 september 2023

Het Heineken Pensioenfonds heeft drie verschillende organen. Wij kunnen ons voorstellen dat je je afvraagt wat de taken van deze organen zijn en hoe jouw belangen door deze organen worden vertegenwoordigd. In deze blog geven wij jou daar meer informatie over.