Blog: Weet jij hoeveel pensioen je krijgt?

17 december 2020 | Blog

De dag dat je met pensioen gaat ligt wellicht nog heel wat jaren voor je. Toch is het goed om regelmatig je pensioen te checken. Krijg je later genoeg pensioen om van te genieten? Of wat betekent eerder stoppen met werken? Met de nieuwe Pensioenchecker app krijg je meteen antwoord op deze vragen. Je pensioen checken was nog nooit zo eenvoudig. Ben je gescheiden, meer of minder gaan werken, of heb je langere tijd in het buitenland gewoond. Dit is van invloed op je pensioen. Kijk hoe je ervoor staat met de nieuwe Pensioenchecker app. Snel inzicht in je inkomen later.

Hoe werkt de Pensioenchecker app?

  1. Log in met je DigiD.
  2. Je ziet jouw netto maandbedrag aan AOW en pensioen.
  3. Bekijk wat eerder stoppen met werken voor jou betekent. Klik op het icoon ‘Eerder stoppen?’
  4. Ontdek wat extra sparen jou oplevert. Klik op het icoon ‘Verhogen’?

De Pensioenchecker app is een initiatief van de pensioensector. Iedereen die in Nederland pensioen opbouwt kan gratis gebruik maken van de app. Er wordt geen geld aan jouw gegevens verdiend. Voor meer informatie over de app kan de volgende website worden geraadpleegd: https://www.pensioenchecker.org/

Pensioenplanner van het HPF

Wil je gedetailleerde informatie over je pensioen bij het Heineken Pensioenfonds? Bekijk dan onze pensioenplanner ‘’OpKoers’’. De Pensioenplanner helpt je met het plannen van je pensioen en kan je inzicht geven in jouw totale financiële plaatje. Je bepaalt eerst hoeveel pensioen je nodig hebt op basis van de verwachte uitgaven na jouw pensionering. Daarna bekijk je hoeveel pensioen je daadwerkelijk hebt. Vervolgens kun je keuzes maken met jouw pensioen van Heineken. Je ziet direct de gevolgen voor de hoogte van jouw pensioen bij de verschillende keuzes!

Je hebt de mogelijkheid om alleen jouw pensioen van Heineken te plannen (gegevens zijn al ingevuld) of al jouw pensioengegevens te uploaden via www.mijnpensioenoverzicht.nl. De overige gegevens zoals jouw maandelijkse uitgaven, jouw spaargeld/beleggingen en eventuele lijfrentes kun je zelf aanvullen.

 

Gerelateerde berichten

Verhoging pensioenen met 14,33%

22 december 2022

Het bestuur heeft besloten de pensioenen per 1 januari 2023 te verhogen met 14,33%. Dit percentage is gelijk aan de de stijging van consumentenprijzen. Dit is de maximale toeslag die wij kunnen verlenen.

Blog: Pensioenopbouw tijdens verlof

27 september 2022

Tijdens je dienstverband kun je verschillende soorten verlof opnemen. Denk hierbij o.a. aan vakantie, zwangerschaps- en geboorteverlof, ouderschapsverlof of een sabbatical. Maar hoe zit het dan met jouw pensioenopbouw? Lees hierover meer in deze blog.

Blog: Pensioenvergelijker

22 juni 2022

Met de Pensioenvergelijker kun je twee pensioenregelingen met elkaar vergelijken. Dit is handig bij een waardeoverdracht of als je opzoek bent naar een nieuwe baan.