Blog: Pensioenopbouw tijdens verlof

27 september 2022 | Blog

Tijdens je dienstverband kun je verschillende soorten verlof opnemen. Denk hierbij o.a. aan vakantie, zwangerschaps- en geboorteverlof, ouderschapsverlof of een sabbatical. Maar hoe zit het dan met jouw pensioenopbouw? Lees hierover meer in deze blog.

Verlof met behoud van inkomen

Hoeveel pensioen je opbouwt, hangt af van de hoogte van je salaris. Als je vakantie opneemt, maar ook bij bijvoorbeeld zwangerschaps- en geboorteverlof, verandert er tijdens je verlof niks aan je salaris. Dus verandert er ook niks aan je pensioenopbouw.

Verlof met lager of geen inkomen

Er zijn ook vormen van verlof waarbij je gedurende je verlof een lager of geen salaris krijgt. Denk aan ouderschapsverlof of zorgverlof. Je pensioenopbouw gaat op hetzelfde niveau door als voordat je verlof inging. In de cao wordt sinds kort ook de mogelijkheid geboden om een periode onbetaald verlof (een sabbatical) op te nemen. Ook in dit geval loopt de pensioenopbouw op dezelfde manier door als voor je verlof. De premie verandert echter ook niet. HEINEKEN blijft 2/3 van de totale premie betalen en jij 1/3, ook als je verlof onbetaald is.

Partner- en wezenpensioen

Het is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denk als je verlof opneemt, maar wel van belang voor jouw eventuele partner en kinderen. Tijdens de hiervoor genoemde soorten verlof loopt ook de dekking voor het partner- en wezenpensioen gewoon door. Dus als er helaas iets gebeurt tijdens jouw verlof waardoor je komt te overlijden, dan hebben je eventuele partner en kinderen recht op een uitkering van ons op basis van de situatie zoals deze voorafgaande aan jouw verlof gold.

Gerelateerde berichten

Verhoging pensioenen met 14,33%

22 december 2022

Het bestuur heeft besloten de pensioenen per 1 januari 2023 te verhogen met 14,33%. Dit percentage is gelijk aan de de stijging van consumentenprijzen. Dit is de maximale toeslag die wij kunnen verlenen.

Blog: Pensioenopbouw tijdens verlof

27 september 2022

Tijdens je dienstverband kun je verschillende soorten verlof opnemen. Denk hierbij o.a. aan vakantie, zwangerschaps- en geboorteverlof, ouderschapsverlof of een sabbatical. Maar hoe zit het dan met jouw pensioenopbouw? Lees hierover meer in deze blog. Verlof met behoud van inkomen Hoeveel pensioen je opbouwt, hangt af van de hoogte van je salaris. Als je vakantie opneemt, maar ook bij bijvoorbeeld zwangerschaps- en geboorteverlof, verandert er tijdens je verlof niks aan je salaris. Dus verandert er ook niks aan je pensioenopbouw. Verlof met lager of geen inkomen Er zijn ook vormen van verlof waarbij je gedurende je verlof een lager of geen salaris krijgt. Denk aan ouderschapsverlof of zorgverlof. Je pensioenopbouw gaat op hetzelfde niveau door als voordat je verlof inging. In de cao wordt sinds kort ook de mogelijkheid geboden om een periode onbetaald verlof (een sabbatical) op te nemen. Ook in dit geval loopt de pensioenopbouw op dezelfde manier door als voor je verlof. De premie verandert echter ook niet. HEINEKEN blijft 2/3 van de totale premie betalen en jij 1/3, ook als je verlof onbetaald is. Partner- en wezenpensioen Het is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denk als je verlof opneemt, maar wel van belang voor jouw eventuele partner en kinderen. Tijdens de hiervoor genoemde soorten verlof loopt ook de dekking voor het partner- en wezenpensioen gewoon door. Dus als er helaas iets gebeurt tijdens jouw verlof waardoor je komt te overlijden, dan hebben je eventuele partner en kinderen recht op een uitkering van ons op basis van de situatie zoals deze voorafgaande aan jouw verlof gold.

Blog: Pensioenvergelijker

22 juni 2022

Met de Pensioenvergelijker kun je twee pensioenregelingen met elkaar vergelijken. Dit is handig bij een waardeoverdracht of als je opzoek bent naar een nieuwe baan.