Blog: Pensioen3daagse op 3, 4 en 5 november

17 december 2020 | Blog

De Pensioen3daagse is een initiatief vanuit het Platform Wijzer in geldzaken om verantwoord financieel gedrag te bevorderen in Nederland en het bevorderen van financiële veerkracht op de oude dag. De Pensioen3daagse richt zich op alle Nederlanders. Tijdens de Pensioen3daagse, die ieder jaar plaatsvindt, communiceren onder andere pensioenuitvoerders, werkgevers en adviseurs over pensioen. Zij worden daarbij ondersteund met promotiematerialen.

Ook het Heineken Pensioenfonds doet mee met de Pensioen3daagse. Op 3, 4 en 5 november zullen wij extra communiceren via onze website www.Heinekenpensioenfonds.nl en via Workplace (alleen beschikbaar voor werknemers van Heineken). Houd deze media dus in de gaten.

Pensioen is uiteraard het hele jaar door actueel, maar tijdens de Pensioen3daagse brengen wij pensioenen extra onder de aandacht. Voorafgaand kun je alvast enkele onderdelen van je pensioen checken.

Check je pensioen

Je pensioen is belangrijk voor nu en later. Ook al is je pensioenleeftijd nog ver weg, het is belangrijk om er nu al mee bezig te zijn. Check daarom hoe jouw pensioenen ervoor staan.

Bereken je AOW-leeftijd

In 2019 en 2020 is de AOW-leeftijd 66 jaar en vier maanden. Daarna stijgt de AOW-leeftijd tot 2025 in een aantal stappen tot 67 jaar. Na 2025 is de AOW-leeftijd afhankelijk van de levensverwachting van inwoners van Nederland. Je kunt je AOW-leeftijd berekenen. Voor de berekening wordt rekening gehouden met de afspraken uit het Pensioenakkoord 2019.

www.wijzeringeldzaken.nl/rekenhulpen/rekenhulp-aow-leeftijd/

Kijk op Mijnpensioenoverzicht.nl

Op de website Mijnpensioenoverzicht.nl zie je hoeveel pensioen je hebt opgebouwd en hoe hoog je AOW is. Verder verzamelt de site informatie van pensioenfondsen en verzekeraars in Nederland. Als je bij meerdere werkgevers hebt gewerkt, krijg je zo een volledig overzicht van al je opgebouwde pensioenen in Nederland.

Gerelateerde berichten

In gesprek met: Nicolaas Groot, bestuurslid Heineken Pensioenfonds

28 maart 2024

Ieder kwartaal gaan we in gesprek over pensioen. Inspirerende gesprekken waarvan we hopen dat die je motiveren eens naar jouw pensioen te kijken.

Blog: Nieuw logo

21 maart 2024

Komende jaren gaat het pensioenstelsel in Nederland veranderen om pensioen beter te laten aansluiten aan de huidige behoeften. Ook wij vernieuwen om jullie nog beter van dienst te zijn.

Blog: Organen van het Pensioenfonds

28 september 2023

Het Heineken Pensioenfonds heeft drie verschillende organen. Wij kunnen ons voorstellen dat je je afvraagt wat de taken van deze organen zijn en hoe jouw belangen door deze organen worden vertegenwoordigd. In deze blog geven wij jou daar meer informatie over.