Aanvullend partnerpensioen

Aanvullend partnerpensioen
Wil je een hoger partnerpensioen voor jouw partner regelen, dan kun je de aanvullende partnerpensioenregeling afsluiten bij het Heineken Pensioenfonds. Als je aan de vrijwillige regeling deelneemt, krijgt jouw partner een partnerpensioen tot en met de maand waarin de achterblijvende partner recht krijgt op een AOW-uitkering, ongeacht of hij of zij in de tussentijd hertrouwt, (opnieuw) een geregistreerd partnerschap aangaat of (opnieuw) gaat samenwonen. De hoogte van dit aanvullende partnerpensioen bedraagt op jaarbasis € 19.080,24 (2024). 

De eigen inkomsten van de partner worden niet gekort en ook als er een Anw-uitkering door de Overheid wordt uitgekeerd, komt de aanvullende partnerpensioenregeling van het HPF helemaal tot uitkering. 

Indien je een werknemer bent die in dienst is van Heineken en indien je een partner hebt of krijgt die zijn/haar AOW-ingangsdatum nog niet heeft bereikt, dan word je automatisch ingeschreven voor de Regeling aanvullend partnerpensioen indien je gehuwd bent of een geregistreerd partnerschap hebt. De premie voor deze verzekering wordt ingehouden op je bruto salaris. Deelname aan deze Regeling is ook mogelijk als je een samenlevingsovereenkomst hebt. In dat geval moet je een kopie van de ondertekende notariële samenlevingsovereenkomst aan ons sturen. 

Op het meest recente Uniform Pensioenoverzicht kun je onder het kopje “Uitkering bij overlijden “ zien of je deelneemt aan deze regeling. Wil je alsnog gaan deelnemen aan deze regeling dan kun je je onder bepaalde voorwaarden alsnog aanmelden. Je kunt je voor deze verzekering aanmelden door het formulier ”Aanmeldingsformulier Regeling Aanvullend Partnerpensioen” te downloaden en via AskHR in te dienen. 

Indien je niet meer wilt deelnemen aan deze verzekering dan kun je het formulier ‘’Afstandsverklaring van de Regeling Aanvullend Partnerpensioen’’  invullen en sturen naar pensioenfonds@heineken.nl. Jouw deelname aan de regeling wordt dan beëindigd.

Wil je meer informatie en/of precies weten wat onze pensioenregeling jou biedt? Bekijk het Pensioenreglement Aanvullend Partnerpensioen of de brochure “Pensioenregeling voor deelnemers in dienst na 31-12-2005”.